Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,83% στις 554,20 μονάδες
Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν οι δείκτες στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, και ειδικά στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, καθώς η προσοχή των επενδυτών στράφηκε στον κίνδυνο ανατροπής της γαλλικής κυβέρνησης, αφού τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Φρανσουά Μπαϊρού για τις 8 Σεπτεμβρίου, ενόψει της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.
Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,83% στις 554,20 μονάδες. Ο EuroStoxx 50 έχασε 1,07% στις 5.385 μονάδες.
Στην Γαλλία, ο CAC 40 κατέγραψε πτώση 1,70% στις 7.709 μονάδες, επηρεασμένος από το πολιτικό κλίμα της χώρας. Ο γερμανικός DAX διολίσθησε 0,38% στις 24.179 μονάδες, ενώ στο Χρηματιστήριο της Βρετανίας, ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,60% στις 9.265 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 1,32% στις 42.654 μονάδες ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε στο -0,94% στις 15.163 μονάδες.
Στο ταμπλό η μετοχή της Puma σημείωσε άλμα άνω του 20%,μετά την χθεσινή αναφορά του Bloomberg πως η οικογένεια Πινό, μία από τις πλουσιότερες της Γαλλίας και ιδιοκτήτρια μέσω του ομίλου Artémis του 29% της Puma SE, εξετάζει την πώληση της γερμανικής εταιρείας αθλητικών ειδών, η οποία έχει χάσει σχεδόν τη μισή της αξία τον τελευταίο χρόνο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Eυρωμπάσκετ 2025: Το πρόγραμμα μεταδόσεων της ΕΡΤ από 27 Αυγούστου έως 14 Σεπτεμβρίου
- Χάθηκε μια ζωή: Το ασθενοφόρο στην Αίγινα δεν ήρθε ποτέ
- Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κάντζα Αττικής
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες από την πολιτική κρίση στη Γαλλία – Ισχυρή πτώση ο CAC 40
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη (27/8) στη λεωφόρο Ποσειδώνος
- Bloomberg: Αρόδο έχουν αφήσει τα ΗΑΕ δεξαμενόπλοιο του Προκοπίου που μεταφέρει αργό από το Σουδάν
- Χωρίς τον Chrome η Google δεν θα είναι ίδια
- Βόρεια Χίος: Ποια μέτρα αποφασίστηκαν για την αποκατάσταση από τις φωτιές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις