Αγορές

Ευρωπαϊκές αγορές: Με μεικτά πρόσημα – Κέρδη για τον FTSE 100 μετά τον πληθωρισμό

Financialreport.gr

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με οριακή άνοδο στις 579,84 μονάδες

Με μεικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν οι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές στις συνεδριάσεις της Τετάρτης, καθώς το βλέμμα των επενδυτών ήταν στραμμένο στις επικείμενες συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών σχετικά με τα επιτόκια, ενώ παράλληλα εξέτασαν τα στοιχεία για τον βρετανικό πληθωρισμό.

Ειδικότερα, ο πληθωρισμός στη Βρετανία αποκλιμακώθηκε στο 3,2% τον Νοέμβριο, αναπτερώνοντας τις ελπίδες για μία μείωση επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) στην τελευταία συνεδρίαση του έτους που θα λάβει χώρα την Πέμπτη.

Τα νέα στοιχεία οδήγησαν τον βρετανικό δείκτη FTSE 100 να ολοκληρώσει με +0,89% στις 9.770 μονάδες, ενώ η βρετανική λίρα διολίσθησε 0,2%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με οριακή άνοδο στις 579,84 μονάδες, με τους κλάδους να έχουν μικτή εικόνα. Ο Eurostoxx 50 υποχώρησε 0,58% στις 5.684 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη σημείωσε απώλειες 0,50% στις 23.955 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,25% στις 8.086 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο κέρδισε 0,25% στις 44.099 μονάδες και στην Ισπανία ο IBEX 35 έκλεισε στο +0,10% στις 16.938 μονάδες.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές στον τομέα της άμυνας σημείωσαν άνοδο το πρωί της Τετάρτης, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τους Γερμανούς νομοθέτες να εγκρίνουν ένα πακέτο αμυντικών δαπανών αξίας άνω των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ σήμερα, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης της εθνικής ασφάλειας μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στον απόηχο αυτής της είδησης, ο δείκτης Stoxx Europe Aerospace and Defense κέρδισε 1,4%, με τους γερμανικούς κολοσσούς να ολοκληρώνουν με κέρδη. Η Renk πρόσθεσε 2%, η Hensoldt 4%, και η Rheinmetall 1,5%

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu