Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ολοκλήρωσε με +1,1% στις 574,01 μονάδες
Σε θετικό έδαφος έκλεισαν την Τετάρτη οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφοντας άλλη μία ισχυρή συνεδρίαση, καθώς αυξάνονται οι προσδοκίες ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκιά της τον Δεκέμβριο.
Οι αγορές προεξοφλούν με σχεδόν 85% πιθανότητες μία νέα μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες στη συνάντησή της στις 9-10/12 ενώ ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, Τζον Γουίλιαμς δήλωσε εκτίμησε πως υπάρχει περιθώριο για μείωση των επιτοκίων «βραχυπρόθεσμα».
Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση σχεδόν 1,1% υψηλότερα στις 574,01 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους και τα μεγάλα περιφερειακά χρηματιστήρια να βρίσκονται σε άνοδο. Ο δείκτης Eurostoxx 50 κέρδισε 1,48% στις 5.656 μονάδες.
Ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη ενισχύθηκε 0,98% στις 23.695 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ισχυροποιήθηκε 0,88% στις 8.096 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 0,85% στις 9.691 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο πρόσθεσε 1% στις 43.130 μονάδες. Τέλος, στην Ισπανία ο δείκτης IBEX 35 έκλεισε στις 16.361 μονάδες, με +1,36%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στις φλόγες εγκαταστάσεις πετρελαίου στο Ιράν και μονάδα αφαλάτωσης
- Χρυσοχοΐδης: Προστατεύουμε τις κρίσιμες υποδομές, αλλά και δομές ξένων αντιπροσωπειών στην Ελλάδα
- Reuters: Η ΕΕ εξετάζει τρόπους για άμεση μείωση του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία
- Και η Βρετανία ετοιμάζεται να στείλει αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή
- Ιράν: Χωρίς πρόσβαση οι πολίτες στο διαδύκτιο για δεύτερη εβδομάδα
- Καραμανλής από Ξάνθη: «Απαραίτητος ο διακανονισμός των κόκκινων δανείων των αγροτών»
- Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης
- Cyprus Mail: Η Τουρκία στέλνει την Κυριακή (8/3) τέσσερα F-16 στα κατεχόμενα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








