Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,14% στις 515,72 μονάδες
Με απώλειες ολοκλήρωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές εξέτασαν την υποβάθμιση της Γαλλίας αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία.
Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,14% στις 515,72 μονάδες, με τους περισσότερους τομείς να ολοκληρώνουν στο «κόκκινο». Ο Eurostoxx 50 διολίσθησε 0,46% στις 4.944 μονάδες.
Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 υποχώρησε 0,71% στις 7.357 μονάδες, ενώ ο γερμανικός DAX υποχώρησε 0,25% στις 20.340 μονάδες καθώς ο Όλαφ Σολτς δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την εμπιστοσύνη της Bundestag, ανοίγοντας το δρόμο για πρόωρες εκλογές στη Γερμανία στις 23 Φεβρουαρίου.
Στους άλλους επιμέρους δείκτες, ο FTSE 100 κατέγραψε πτώση 046% στις 8.262 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε στο -0,43% και στις 34.740 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 αποτέλεσε την εξαίρεση, αφού ενισχύθηκε 0,22% στις 11.778 μονάδες.
Στα επιχειρηματικά νέα, η μετοχή της γαλλικής Vivendi «σκαρφάλωσε» στο 43,5%, καθώς τρεις μεγάλες επιχειρήσεις που ανήκαν προηγουμένως στον όμιλο μέσων ενημέρωσης – Canal+, Louis Hachette Group και Havas – εισήχθησαν τη Δευτέρα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η μετοχή του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού και του κινηματογραφικού στούντιο Canal+ είχε ένα δύσκολο ξεκίνημα στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ολοκληρώνοντας με απώλειες 23%.
Ο εκδοτικός οίκος Louis Hachette Group σημείωσε άνοδο 23% στο ντεμπούτο του στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, ενώ η εταιρεία διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων Havas κατέγραψε κέρδη 1,7% στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- “Πράσινο φως” για δάνειο ΔΝΤ 8,2 δισ. δολαρίων προς την Ουκρανία
- Γιατί ο Μασκ είναι αισιόδοξος για την αποτίμηση της Tesla
- Ξεκίνησε το διήμερο “θρίλερ” στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθηνών – Μάχη σώμα με σώμα ΠΑΣΟΚ Vs ΠΑΣΚΕ
- Ρούμπιο από Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου: Οι ΗΠΑ δεν θέλουν διαχωρισμό από την Ευρώπη, αλλά την ανανέωση μιας παλιάς φιλίας
- Μηδενικούς δασμούς από την Κίνα σε 53 χώρες της Αφρικής από 1η Μαΐου 2026
- Κυρανάκης: Σε 17 μήνες ξεκινά η σταδιακή έλευση των καινούργιων συρμών της Hellenic Train
- Aμερικανικά «μπράβο» για τον Κάθετο Διάδρομο
- Κακοκαιρία: Έρχεται ο «λογαριασμός» για τα πλημμυρικά φαινόμενα, τις κατολισθήσεις και τις καταστροφές των καλλιεργειών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








