Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,51% στις 553,84 μονάδες
Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τις συνεδριάσεις της Παρασκευής, καθώς οι επενδυτές εξέτασαν τα εταιρικά αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν μέσα στην ημέρα, ενώ παράλληλα είχαν στραμμένη την προσοχή τους στην απειλή δασμών του Τραμπ και των κοινωνικοπολιτικών εξελίξεων σχετικά με το ουκρανικό ζήτημα.
Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,51% στις 553,84 μονάδες, σημειώνοντας την 9η εβδομάδα κερδών, στο μακροβιότερο ανοδικό σερί εδώ και σχεδόν έναν χρόνο (από Μάρτιο 2024). Ο EuroStoxx 50 κέρδισε 0,32% στις 5.475 μονάδες.
Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX σημείωσε πτώση 0,23% στις 22.264 μονάδες, καθώς η Γερμανία βρίσκεται σε «απόσταση αναπνοής» από τις ομοσπονδιακές εκλογές. Ο βρετανικός FTSE 100 έχασε 0,04% στις 8.659 μονάδες ενώ ο γαλλικός CAC 40 με +0,39% ανήλθε στις 8.154 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύθηκε 0,45% στις 38.421 μονάδες ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ 35 υποχώρησε 0,12% στις 12.951 μονάδες.
Στα επιχειρηματικά νέα, η μετοχή της Standard Chartered κέρδισε 3,8%, αφού η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο που ξεπέρασαν τις προβλέψεις της αγοράς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις