Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 1%
Στο κόκκινο έκλεισαν όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, συνεχίζοντας την άτονη έναρξη των συναλλαγών του Σεπτεμβρίου και τους επενδυτές να αναλύουν αλλά και να αναμένουν ένα μπαράζ από μάκρο στοιχεία.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 1%, με την πλειονότητα των κλάδων να κινούνται σε κόκκινο έδαφος. Οι μετοχές των ορυχείων υποχώρησαν 3,28% και οι μετοχές της τεχνολογίας έχασαν 2,23%, ενώ τα τρόφιμα και τα ποτά σημείωσαν οριακή άνοδο 0,09%. Ο Eurostoxx 50 υποχώρησε 1,21% στις 4.913 μονάδες.
Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX διολίσθησε 0,92% στις 18.756 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,93% στις 7.575 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 κατέγραψε απώλειες 0,78% στις 8.298 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο αποδυναμώθηκε 1,33% στις 33.863 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 με -1,02% ολοκλήρωσε στις 11.279 μονάδες.
Στο ταμπλό η μετοχή του γαλλικού κατασκευαστή καλωδίων Nexans σημείωσε άλμα πάνω από 8% για να φτάσει στο υψηλό όλων των εποχών μετά τις αναφορές ότι επιτεύχθηκε κατ’ αρχήν συμφωνία για ένα μεγάλο υποθαλάσσιο καλώδιο τροφοδοσίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου για το οποίο κέρδισε τη σύμβαση, σύμφωνα με το Reuters. Η μετοχή έκλεισε τελικά στο +4,5%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις