Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 επίσης ενισχύθηκε 1,11% στις 546,46 μονάδες
Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις αγορές να υποδέχονται θετικά την είδηση της ιστορικής συμφωνίας μεταξύ CDU, SPD και Πρασίνων για το γερμανικό χρέος. Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, ο πιθανός επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς κέρδισε την υποστήριξη του κόμματος των Πρασίνων για να αυξήσει τον δημόσιο δανεισμό για να επιτρέψει την αύξηση των αμυντικών δαπανών.
Το γερμανικό χρηματιστήριο αντέδρασε θετικά στην είδηση, με τον DAX να σημειώνει άνοδο 2,11% στις 23.008 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 επίσης ενισχύθηκε 1,11% στις 546,46 μονάδες, ενώ ο EuroStoxx 50 κέρδισε 1,56% στις 5.411 μονάδες.
Ωστόσο ο Stoxx 600 ολοκλήρωσε την δεύτερη συνεχόμενη αρνητική εβδομάδα, καθώς η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου μετά τις ανακοινώσεις των νέων δασμών Τραμπ, έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη των αγορών.
Ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 1,1% στις 8.636 μονάδες ενώ ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε στο +1,13% στις 8.028 μονάδες. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ισχυροποιήθηκε 1,75% στις 38.665 μονάδες ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ 35 πρόσθεσε 1,46% στις 13.001 μονάδες.
Στο ταμπλό, η μετοχή της BMW υποχώρησε 0,27% στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, έπειτα από την ανακοίνωση για «βουτιά» 36,9% στα καθαρά κέρδη το 2024, λόγω εξασθενημένης ζήτησης από την Κίνα. Τα καθαρά κέρδη για το έτος μειώθηκαν κατά 36,9% σε ετήσια βάση στα 7,68 δισ. ευρώ (8,32 δισ. δολάρια). Το αποτέλεσμα ήταν σύμφωνο με την πρόβλεψη της LSEG, σύμφωνα με το Reuters.
Η μετοχή της Kering σημείωσε πτώση άνω του 10,5%, έπειτα από τον διορισμό του Demna Gvasalia ως νέου καλλιτεχνικού διευθυντή της εταιρείας Gucci. Ο Gvasalia, γνωστός ως Demna στον χώρο της μόδας, είναι εσωτερική μεταγραφή από την Balenciaga η οποία ανήκει στην Kering. Θα αντικαταστήσει τον Σαμπάτο Ντε Σάρνο, η αποχώρηση του οποίου ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δικηγορικοί Σύλλογοι Ελλάδος για δίκη Τεμπών: «Η σημερινή εικόνα μας προσβάλλει όλους»
- Περιφέρεια Θεσσαλίας: Το υπ. Δικαιοσύνης υπεύθυνο για το χάος που επικράτησε στην έναρξη της δίκης των Τεμπών
- Πρατήρια καυσίμων: Νέα προθεσμία για προσαρμογή στο σύστημα εισροών – εκροών
- Premia: Το χρονοδιάγραμμα της δημόσιας προσφοράς του ομολογιακού δανείου
- Real Consulting: Το χρονοδιάγραμμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου
- Novibet: Εγκαινίασε τα νέα της γραφεία στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας
- PREMIA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








