Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,96% στις 585,35 μονάδες
Με κέρδη ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση της Πέμπτης οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά και την τέταρτη σερί διατήρηση των επιτοκίων σε αμετάβλητα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Την ίδια στρατηγική ακολούθησαν και οι κεντρικές τράπεζες της Νορβηγίας και της Σουηδίας.
Στον αντίποδα, η Τράπεζα της Αγγλίας προχώρησε σε μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, ωθώντας το κόστος δανεισμού σε σχεδόν τριετές χαμηλό στο 3,75% από 4%. Η εννεαμελής επιτροπή νομισματικής πολιτικής (MPC) της ΒοΕ ψήφισε την Πέμπτη με 5-4 ψήφους υπέρ της περικοπής στο 3,75%, αποχαιρετώντας το 2025 με 4η κίνηση.
Στον απόηχο της απόφασης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,96% στις 585,35 μονάδες, ενώ ο Eurostoxx 50 ισχυροποιήθηκε 1,16% στις 5.747 μονάδες.
Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη σημείωσε κέρδη 0,99% στις 24.197 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κέρδισε 0,80% στις 8.150 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,65% στις 9.837 μονάδες.
Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε άνοδο 0,82% στις 44.463 μονάδες και στην Ισπανία ο IBEX 35 έκλεισε στο +1,15% στις 17.132 μονάδες.
Στα επιχειρηματικά, η BP ανακοίνωσε τον διορισμό της πρώτης γυναίκας CEO στην ιστορία της, καθώς προσπαθεί να ανακάμψει έπειτα από μία αποτυχημένη στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο διορισμός της Μεγκ Ο’Νιλ στο τιμόνι της εταιρείας, έρχεται σε ένα σημείο που η BP υστερεί αρκετά σε σχέση με τους ανταγωνιστές της ως αποτέλεσμα ενός συνδυασμού καταστροφικών εταιρικών αποφάσεων, πολέμου χαμηλών αποδόσεων από τις προσπάθειές της στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και κακής τύχης. Η μετοχή της σημείωσε ήπια κέρδη στο Λονδίνο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Aμερικανικά «μπράβο» για τον Κάθετο Διάδρομο
- Κακοκαιρία: Έρχεται ο «λογαριασμός» για τα πλημμυρικά φαινόμενα, τις κατολισθήσεις και τις καταστροφές των καλλιεργειών
- «Κόμβος»: Ποια η νέα ειδική υπηρεσία της Τροχαίας με drones και κάμερες για το κυκλοφοριακό χάος της Αττικής
- Άγιος Βαλεντίνος: Ο τζίρος της γιορτής των ερωτευμένων
- Αττική Οδός: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ρεύμα προς αεροδρόμιο από την Ελευσίνα ως την Περιφερειακή Αιγάλεω
- Τροχάδην ΑΑΔΕ για τις νέες φορολογικές δηλώσεις: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα
- Διάσκεψη ασφαλείας στο Μόναχο: Τα μηνύματα Μακρόν και Μερτς για πυρηνική αποτροπή και ευρωομόλογα
- Υπό την “πολιορκία” αφρικανικής σκόνης η χώρα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







