Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,10% στις 554 μονάδες
Επιφυλακτικό παρέμεινε το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις πιέσεις των προηγούμενων ημερών. Ωστόσο, οι περισσότεροι δείκτες σταθεροποιήθηκαν με πλέον αξιοσημείωτη την ανάκαμψη του γαλλικού CAC 40 μετά το διήμερο sell-off.
Συγκεκριμένα ο Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,10% στις 554 μονάδες και με τους επιμέρους κλάδους του να καταγράφουν μεικτά πρόσημα.
Στις μεγάλες αγορές της περιοχής, ο γαλλικός CAC 40 κατάφερε να καλύψει μέρος των απωλειών με άνοδο 0,44% στις 7.743 μονάδες (αν και συνεχίζει να χάνει πάνω από 3% σε επίπεδο εβδομάδας), ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,44% στις 24.046 μονάδες και ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε ελαφρά κάμψη 0,11% στις 9.255 μονάδες.
Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB διολίσθησε περαιτέρω κατά 0,72% στις 42.349 μονάδες και ο IBEX 35 διαμορφώθηκε στις 15.020 μονάδες μειωμένος κατά 0,65%. Τ
Οι ευρωπαϊκές αγορές παρέμειναν σε στενά όρια διακύμανσης, με την προσοχή των επενδυτών διεθνώς να στρέφονται στην αποψινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β’ τριμήνου της Nvidia (μετά το κλείσιμο της Wall Street) που είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσουν τις τάσεις στην αμερικανική αγορά, αλλά όχι μόνο.
Ο γίγαντας των μικροτσίπ ΑΙ θεωρείται βαρόμετρο για την άνθηση της τεχνητής νοημοσύνης, οπότε τα μεγέθη του θα καθορίσουν τη βραχυπρόθεσμη διάθεση ανάληψης ρίσκου από τους επενδυτές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων Α.Ε.: Δεν δημοσίευσε εμπρόθεσμα οικονομικές καταστάσεις 2024
- Σε ΚΑΡΜΕΤ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ μετονομάστηκε η «Καράτζη Ανανεώσιμες» μετά το συνεταιρισμό με Metlen
- Αλλη μία νέα εταιρεία από τον όμιλο Aktor για αποθήκευση ενέργειας
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: «Το τέλος των 3 ευρώ δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών»
- Aktor: Σε ιδιώτες επενδυτές το 53,6% των ομολογιών – Στο 4,70% η τελική απόδοση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με κέρδη και το βλέμμα σε ΕΚΤ και BoE
- Jumbo: Έναρξη διαδικασιών απορρόφησης της θυγατρικής «HERALD GREECE 2»
- Ideal: Στις 12 Ιανουαρίου η ΓΣ για επιστροφή κεφαλαίου 0,15 ευρώ ανά μετοχή
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








