Δυσκολότερο πλέον για τους ιδιοκτήτες εμπορικών ακινήτων και τα νοικοκυριά να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους
Οι τράπεζες της Ευρωζώνης θα πρέπει να συνυπολογίσουν τον κίνδυνο περαιτέρω πτώσης των τιμών των ακινήτων όταν κάνουν προβλέψεις και σχέδια για τα κεφάλαιά τους, δήλωσε την Τρίτη 7 Νοεμβρίου, ο επικεφαλής επόπτης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Αντρέα Ενρία.
«Το τρέχον περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων θα μπορούσε να ασκήσει περαιτέρω καθοδική πίεση στις τιμές των γραφείων και των κατοικιών, καθιστώντας δυσκολότερο για τους ιδιοκτήτες εμπορικών ακινήτων και τα νοικοκυριά να εξυπηρετήσουν το χρέος τους», δήλωσε ο Ενρία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Οι τράπεζες θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη αυτούς τους κινδύνους στις πρακτικές προβλέψεων και στον κεφαλαιακό σχεδιασμό τους», συμπλήρωσε ο επικεφαλής επόπτης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Ζελένσκι με σακάκι έφυγε «ατσαλάκωτος» από το Λευκό Οίκο και κέρδισε χρόνο
- Τραμπ: Επόμενο βήμα συνάντηση Ζελένσκι και Πούτιν
- Εθνική Ασφαλιστική: 1,8 εκατ. πελάτες πάνε στην Τράπεζα Πειραιώς
- Στον Λευκό Οίκο ο Ζελένκσι – Τραμπ: Αγαπάμε τους Ουκρανούς, κουραστήκαμε με τον πόλεμο
- Λευκός Οίκος: Έφτασαν οι ευρωπαίοι ηγέτες, προηγήθηκε «προπαρασκευαστική» συνάντηση με Ζελένσκι
- Πυρκαγιά σε δύσβατη δασική έκταση στον δήμο Τυρνάβου
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μικτά πρόσημα εν αναμονή συνάντησης Τραμπ, Ζελένσκι, Ευρωπαίων
- Δύο νέες πυρκαγιές από κεραυνούς σε Αρκαδία και Θεσπρωτία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις