««Θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε καλύτερα τα εξωτερικά μας σύνορα, τους ευάλωτους και τους πρόσφυγες» τόνισε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον
Πέρασε από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Σύμφωνο για το Μεταναστευτικό και το Άσυλο. «Μετά από σχεδόν μια δεκαετία αδιεξόδου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της υιοθέτησης του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο – την πλήρη αναθεώρηση της νομοθεσίας της ΕΕ για τη μετανάστευση.
Η Ευρώπη θα διαχειριστεί τη μετανάστευση με ομαλό τρόπο και με τους δικούς μας όρους» ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.
Aπό την πλευρά της, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον σημείωσε ότι η σημερινή ψήφος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ένα μεγάλο επίτευγμα.
«Θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε καλύτερα τα εξωτερικά μας σύνορα, τους ευάλωτους και τους πρόσφυγες, θα επιστρέφονται γρήγορα όσοι δεν δικαιούνται παραμονή, με υποχρεωτική αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πλαφόν στα καταναλωτικά δάνεια: Γιατί η κυβέρνηση θυμήθηκε τη σχετική οδηγία της ΕΕ τρία χρόνια μετά
- Βloomberg: Νεκρή ζώνη για τα πλοία τα Στενά του Ορμούζ
- Πυρά της αντιπολίτευσης για την ανάρτηση του Πρωθυπουργού – Το ΠΑΣΟΚ ζητά προσφυγή στις κάλπες
- Η Ρωσία καταγγέλλει ουκρανική επίθεση με drones σε εργαστήριο του πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια
- Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων της Πρωτομαγιάς
- Οι Φρουροί της Επανάστασης θέτουν την Ουάσινγκτον ενώπιον κρίσιμων αποφάσεων
- Ιστορική εμφάνιση της Σακίρα στην Κοπακαμπάνα με δύο εκατομμύρια θεατές
- Η Λήμνος αποκτά νέα θαλάσσια δίοδο προς το λιμάνι του Τσανάκαλε
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








