“Σύμβολο κακοδιαχείρισης και καθυστέρησης” αποκάλεσε την επένδυση στο Ελληνικό, Ευρωπαίος αξιωματούχος κατά την καθιερωμένη ενημέρωση δημοσιογράφων πριν το Eurogroup. Και ενώ η Ελλάδα είναι εκτός ατζέντας στην συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Δευτέρας, ο αξιωματούχος ανέφερε ότι “η Ελλάδα θα έχει τεράστια οφέλη από το να ξεμπλοκάρει αυτή η υπόθεση, πολύ μεγαλύτερα από την ίδια την επένδυση”.
Σε σχέση με την τρίτη αξιολόγηση, και όπως μεταδίδει το skai.gr, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος εξήγησε ότι “οι αρχές εργάζονται για να συλλέξουν τα στοιχεία για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών” τα οποία θα ξεκλειδώσουν και την εκταμίευση 800 εκατ. ευρώ που απομένουν. “Θα ήταν καλό για την ρευστότητα της Ελλάδας αν τα στοιχεία φτάσουν και πιστοποιηθούν εγκαίρως πριν από την 31 Οκτωβρίου”, καθώς τότε λήγει και η προθεσμία που τα χρήματα αυτά είναι διαθέσιμα είπε ο αξιωματούχος, και δήλωσε αισιόδοξος ότι “αυτό θα συμβεί”.
Εξήγησε δε ότι οι επικεφαλής της τρόικας θα κατέβουν στην Αθήνα “μετά τις φθινοπωρινές συναντήσεις του ΔΝΤ” και οι συζητήσεις στην Ουάσιγκτον δεν θα αφορούν την Ελλάδα. “Υπάρχει η βούληση να τελειώσει η αξιολόγηση πριν το τέλος του έτους” δήλωσε ο κοινοτικός αξιωματούχος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σήμερα οι εκλογές στην Αλβανία με φαβορί τον Ράμα
- Πούτιν: Προτείνει απευθείας συνομιλίες Ρωσίας, Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη
- Η τεχνολογία φέρνει κέρδη: Το 87% των επιχειρήσεων αύξησαν έσοδα χάρη στις ψηφιακές επενδύσεις
- Γιορτή της Μητέρας η 11η Μαΐου
- Σπύρος Πρωτοψάλτης: Ρεκόρ προσλήψεων και καταρτιζόμενων, μέσω προγραμμάτων της ΔΥΠΑ
- Ελληνική Οικονομία: Έρχονται αξιολογήσεις από Fitch και Scope μέσα στο Μάιο
- Πως θα δοθούν οι επιδοτήσεις στις επιχειρήσεις για το ρεύμα – Από Δευτέρα υποβολή αιτήσεων
- Η Ινδία κατηγορεί το Πακιστάν ότι παραβίασε την εκεχειρία – Επιθέσεις με drone στο Τζαμού
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις