Αντλήθηκαν 68,33 εκατ. ευρώ
Την πλήρη κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, συνολικού ποσού 68,338 εκατ. ευρώ, με καταβολή μετρητών και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, ανακοίνωσε η εταιρεία Ευρώπη Holdings.
Η ανακοίνωση:
Η Εταιρεία με την επωνυμία «ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (η «Εταιρεία») γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων που αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας κατά τη συνεδρίασή του στις 14.04.2025, δυνάμει της εξουσίας που του παρασχέθηκε με την από 06.03.2025 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας (η «Αύξηση»), σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 24 παρ. 1(β) του Ν. 4548/2018, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και καλύφθηκε πλήρως με την άντληση κεφαλαίων συνολικού ποσού €68.338.352,40 και την έκδοση 56.948.627 νέων, κοινών, άυλων, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας €0,26 εκάστης (οι «Νέες Μετοχές»).
Ειδικότερα, η Αύξηση καλύφθηκε από τους δικαιούχους δικαιωμάτων προτίμησης και προεγγραφής, ως ακολούθως: • Ποσοστό 98,8% της Αύξησης καλύφθηκε μέσω των εγγραφών από ασκήσαντες το δικαίωμα προτίμησης, με την καταβολή συνολικού ποσού €67.539.093,60 που αντιστοιχεί σε 56.282.578 Νέες Μετοχές.
• Ποσοστό 1,2% της Αύξησης καλύφθηκε μέσω της άσκησης του δικαιώματος προεγγραφής, με την καταβολή συνολικού ποσού €799.258,80 που αντιστοιχεί σε 666.049 Νέες Μετοχές. Δεδομένου ότι ο αριθμός Νέων Μετοχών για τις οποίες υποβλήθηκε αίτηση εγγραφής από ασκήσαντες το δικαίωμα προεγγραφής υπερέβη τον αριθμό των Νέων Μετοχών που έμειναν αδιάθετες κατόπιν πλήρους άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης, οι ως άνω 666.049 Νέες Μετοχές διατέθηκαν στους ασκήσαντες το δικαίωμα προεγγραφής επενδυτές κατ’ αναλογία του αριθμού Νέων Μετοχών για τις οποίες άσκησαν το δικαίωμα προεγγραφής.
Ως αποτέλεσμα, δεν απέμειναν αδιάθετες Νέες Μετοχές προς διάθεση από το Διοικητικό Συμβούλιο και η Εταιρεία δεν προχώρησε στη διαδικασία διάθεσης μετοχών μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης. Συνεπεία των ανωτέρω και της από 20.05.2025 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας με την οποία διαπιστώθηκε, σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 20 του Ν. 4548/2018, η πιστοποίηση της εμπρόθεσμης και ολοσχερούς καταβολής του συνολικού ποσού της Αύξησης, το τελικό ποσοστό κάλυψης της Αύξησης ανέρχεται σε 100,00% και το ποσό των αντληθέντων κεφαλαίων σε €68.338.352,40.
Κατόπιν των ανωτέρω, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας αυξήθηκε κατά δεκατέσσερα εκατομμύρια οκτακόσιες έξι χιλιάδες εξακόσια σαράντα τρία Ευρώ και δύο λεπτά (€14.806.643,02) με την έκδοση πενήντα έξι εκατομμυρίων εννιακοσίων σαράντα οκτώ χιλιάδων εξακοσίων είκοσι επτά (56.948.627) νέων, κοινών, άυλων, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας €0,26 εκάστης, ενώ η διαφορά μεταξύ της ονομαστικής αξίας των Νέων Μετοχών και της τιμής διάθεσής τους, συνολικού ποσού πενήντα τριών εκατομμύριων πεντακοσίων τριάντα ενός χιλιάδων επτακοσίων εννιά Ευρώ και τριάντα οκτώ λεπτών (€53.531.709,38) θα αχθεί σε πίστωση του λογαριασμού «Διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο».
Συνεπώς, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας ανέρχεται στο ποσό των τριάντα επτά εκατομμυρίων διακοσίων εβδομήντα ενός χιλιάδων εξακοσίων τεσσάρων Ευρώ και πενήντα λεπτών (€37.271.604,50), διαιρούμενο σε εκατόν σαράντα τρία εκατομμύρια τριακόσιες πενήντα δύο χιλιάδες τριακόσιες είκοσι πέντε (143.352.325) ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας είκοσι έξι λεπτών του ευρώ (€0,26) η κάθε μία. Οι Νέες Μετοχές θα αποδοθούν στους δικαιούχους σε άυλη μορφή με πίστωση στους λογαριασμούς αξιογράφων τους στο Σ.Α.Τ.
Η ακριβής ημερομηνία πίστωσης των Nέων Μετοχών στους λογαριασμούς αξιογράφων των δικαιούχων και η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσής τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση της Εταιρείας. Για περισσότερες πληροφορίες, οι επενδυτές μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στη Μονάδα Εξυπηρέτησης Μετόχων της Εταιρείας (υπεύθυνος κ. Μιλτιάδης Δανιήλ, τηλέφωνο 210 667 4000).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Rio Tinto: Αποχωρεί μετά από 4 χρόνια, ο CEO Τζέικομπ Στάουσολμ
- Κλιματική αλλαγή: Σε πρωτοφανή επίπεδα η παγκόσμια απώλεια δασών το 2024
- ΑΣΕΠ: Δικαίωμα εκπτωτικών εισιτηρίων για τους συμμετέχοντες του 2ου Διαγωνισμού
- Ideal Holdings: Αυξημένα 52% EBITDA στα 11,1 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο 2025
- Πτωτικές τάσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια
- H ψηφιακή είσοδος της Funky Buddha στην αγορά της Γεωργίας
- FT: Η ΕΕ “βλέπει” επέκταση της συμφωνίας για τους αμερικανικούς αστακούς
- Ποια διεθνής ξενοδοχειακή αλυσίδα έρχεται με δύο καταλύματα στην Πάρο την ερχόμενη διετία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις