Πολιτική

Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ: Με Ελεονώρα Μελέτη υποψήφια και ίσως Μπελέρη οι ανακοινώσεις

Το απόγευμα τα αποκαλυπτήρια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στο απόγευμα στο Ωδείο Αθηνών, προχωρά σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ερωτηματικά υπάρχουν για το αν θα είναι εν τέλει υποψήφιος ο έγκλειστος στις φυλακές Χειμάρας Φρέντι Μπελέρης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί του Σαββάτου ο Πέτρος Μπελέρης, γιος του εκλεγέντος δημάρχου Χειμάρρας είχε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη και τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Θανάση Νέζη. Η κατάσταση δεν ξεκαθάρισε ούτε σε αυτή την επαφή, αν και είναι σαφές ότι δεν θα υπάρξει προοπτική υποψηφιότητας του γιου του Φρέντι Μπελέρη. «Ή θα είναι ο Φρέντι υποψήφιος ή κανείς από την οικογένεια Μπελέρη», λέγεται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα κοινοποιήσει στους στενούς του συνεργάτες την απόφαση του σήμερα. Δεν θα υπάρξει, δηλαδή, εκκρεμότητα το απόγευμα κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός έχει δεχθεί δύο εισηγήσεις: αφενός, τη συμπερίληψη του κ. Μπελέρη, με το σκεπτικό ότι εκφράζει μεγάλο μέρος της «παραδοσιακής» βάσης της ΝΔ, αφετέρου τη μη συμπερίληψη του, καθώς έτσι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα θα μετατρεπόταν αυτομάτως σε διμερές και κομματικό. Σε κάθε περίπτωση, οι δυσκολίες για την υπόθεση Μπελέρη είναι πολλές και ίσως το γεγονός ότι ακόμα και στο στενό του περιβάλλον δεν έχουν μια οριστική απάντηση, έχει τη σημασία του.

«Έκπληξη» με Μελέτη

Η «έκπληξη» της τελευταίας στιγμής, πάντως, φαίνεται ότι είναι η περίπτωση της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας του Mega Ελεονώρας Μελέτη που μοιάζει να έχει πάρει την απόφαση να δοκιμάσει την τύχη της στο ευρωψηφοδέλτιο. Η κυρία Μελέτη λέγεται ότι είχε δεχθεί κρούση και προ μηνών, όμως τότε η συζήτηση δεν προχώρησε. Έκτοτε, το ενδιαφέρον αναθερμάνθηκε, ενώ και το Mega της διεμήνυσε ότι η εκπομπή της θα ολοκληρωθεί πρόωρα την 1η Μαΐου, λόγω των ευρωεκλογών.

Ολοκληρώνεται το παζλ

Η ΝΔ έχει ως αυτή την ώρα ανακοινώσει 32 ονόματα υποψηφίων, με τελευταίο αυτό του Γιώργου Αυτιά. Η σίγουρη προσθήκη της Ελεονώρας Μελέτη αφήνει άλλα 9 κενά στο παζλ και μένει να φανεί αν θα προστεθεί και αυτό του κ. Μπελέρη. Κατά τα άλλα, αναμένονται δύο ακόμα υποψηφιότητες από τη Θεσσαλία και συγκεκριμένα του δημοσιογράφου Ανδρέα Ζαμπούκα, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Καρδίτσα, αλλά και του προέδρου της Ιατρικής Σχολής της Λάρισας Θεόφιλου Καραχάλιου. Υποψήφιος αναμένεται επίσης να είναι και ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu