Άνοδο σημείωσε το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στην Ευρωζώνη για τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (18/10) η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προχωρώντας παράλληλα σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των στοιχείων για τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, το πλεόνασμα του ισοζυγίου διαμορφώθηκε στα 27 δισ. ευρώ, έναντι 22 δισ. ευρώ τον Ιούλιο του 2019, γεγονός που αποτελεί αναθεώρηση σε σχέση με το πλεόνασμα 20,5 δισ. ευρώ που είχε ανακοινωθεί αρχικά.
Σύμφωνα με την ΕΚΤ, τόσο ο τομέα αγαθών, όσο και ο τομέας πρωτογενούς εισοδήματος κατέγραψαν πλεόνασμα για τον Αύγουστο του 2019, και συγκεκριμένα στα 28 δισ. ευρώ και 7 δισ. ευρώ αντίστοιχα.
Παράλληλα, το πλεόνασμα για τον τομέα των υπηρεσιών διαμορφώθηκε στα 5 δισ. ευρώ, αντισταθμίζοντας εν μέρει το έλλειμμα που σημειώθηκε στον τομέα δευτερογενούς εισοδήματος, στα 14 δισ. ευρώ.
Για το σύνολο των τελευταίων δώδεκα μηνών, το πλεόνασμα περιορίστηκε στα 312 δισ. ευρώ, έναντι 398 δισ. ευρώ το δωδεκάμηνο που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2018.
Ανάμεσα στους τομείς που περιλαμβάνονται στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, οι μεγαλύτερες πτώσεις καταγράφηκαν στον τομέα υπηρεσιών (πλεόνασμα 73 δισ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 119 δισ. ευρώ προηγουμένως), καθώς και στον τομέα αγαθών (314 δισ. ευρώ έναντι 328 δισ. ευρώ προηγουμένως).
Όσον αφορά τον τομέα δευτερογεούς εισοδήματος, το έλλειμμα διευρύνθηκε στα 161 δισ. ευρώ έναντι 138 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εγκρίθηκαν οι αμοιβές της CEO του ΔΕΣΦΑ: €1,67 εκατ. για τρία χρόνια
- Επιτροπή για ιαματικό τουρισμό συστήνει το Υπ. Τουρισμού
- Όμιλος ΟΜΗΡΟΣ: Τι ισχύει για την ανάκληση άδειας στη Λάρισα
- Η Βαρκελώνη αυξάνει τον τουριστικό φόρο στα 15 ευρώ ανά διανυκτέρευση για να χρηματοδοτήσει τη στέγαση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με κέρδη, βαριές απώλειες 12,7% για Diageo
- Υπουργικό Συμβούλιο: Νομοσχέδια για παράνομο στοίχημα και συντάξεις Δημοσίου
- ΕΚΤ: Ενέκρινε τον Μπόρις Βούιτσιτς για την θέση του νέου αντιπροέδρου
- ΥΠΕΘΟ: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν ερευνά παραβιάσεις δικαίου στη ρύθμιση για το ελβετικό φράγκο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








