Ο δείκτης PMI υπηρεσιών αυξήθηκε στο 50,2 από 48,4, ενώ ο δείκτης PMI για την απασχόληση στις υπηρεσίες ανέβηκε σε υψηλό οκτώ μηνών, στο 52,7, ενώ
Σημάδια ανάκαμψης έδειξε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον περασμένο μήνα, Φεβρουάριο, καθώς οι υπηρεσίες σημείωσαν άνοδο για πρώτη φορά από τον Ιούλιο, αντισταθμίζοντας μια βαθύτερη συρρίκνωση στη μεταποίηση.
Ο σύνθετος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της HCOB για το μπλοκ, ο οποίος καταρτίζεται από την S&P Global και θεωρείται καλός οδηγός της συνολικής οικονομικής υγείας, εκτινάχθηκε στο 49,2 τον Φεβρουάριο από το 47,9 του Ιανουαρίου, υψηλότερα από την προκαταρκτική εκτίμηση για 48,9, στην καλύτερη μέτρησή του από τον Ιούνιο, αλλά παρέμεινε κάτω από το 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.
Παράλληλα, ο δείκτης PMI υπηρεσιών αυξήθηκε στο 50,2 από 48,4, ξεπερνώντας την αρχική μέτρηση του 50, σύμφωνα με το Reuters, ενώ ο δείκτης PMI για την απασχόληση στις υπηρεσίες σκαρφάλωσε σε υψηλό οκτώ μηνών, στο 52,7 από 51,2.
Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις για τη δημιουργία πληθωριστικών πιέσεων, καθώς τόσο ο σύνθετος δείκτης τιμών εισροών όσο και ο σύνθετος δείκτης τιμών εκροών αυξήθηκαν, ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγού διαμορφώθηκε σε υψηλό εννέα μηνών, στο 54,4, από 54,2 τον Ιανουάριο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ποινή φυλάκισης στον Κάρλο Αντσελότι για φοροδιαφυγή
- Μαίνεται η φωτιά στο Ασπροχώρι Ωρωπού
- Apple, T-Μobile και SpaceX συνεργάζονται για να φέρουν το Starlink στα iPhone
- ΑΑΔΕ: Προσοχή σε παραπλανητικά SMS για φερόμενα «Ελληνικά Τελωνεία»
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Δεν επικρατούν συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά πετρελαιοειδών
- Jumbo: +8% οι πωλήσεις στο εξάμηνο, αλλά και κόπωση λόγω Μέσης Ανατολής
- Τι απάντησε ο Πιερρακάκης για εμπλοκή του σε ψηφιακά έργα
- Καίγεται δάσος στο Ασπροχώρι Ωρωπού – Εκτροπή κυκλοφορίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις