Τα προϊόντα εισάγονταν από την Τουρκία
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔε την Τετάρτη 25 Μαρτίου μετά από πολύμηνη παρακολούθηση και αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε δύο διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας και στην Ανατολική Αττική. Κατά τις επιχειρήσεις εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 6.500 πακέτα λαθραίων τσιγάρων γνωστών εμπορικών σημάτων, ενώ συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Τα καπνικά προϊόντα εισάγονταν από την Τουρκία με διάφορα μέσα μεταφοράς, αποθηκεύονταν προσωρινά σε χώρους στην Ελλάδα και στη συνέχεια διακινούνταν προς το εξωτερικό από μέλη του κυκλώματος.
Η έρευνα έδειξε ότι η δραστηριότητα του δικτύου ήταν πολύ ευρύτερη από τις ποσότητες που κατασχέθηκαν. Με την ίδια μεθοδολογία είχαν ήδη αποσταλεί δεκάδες χιλιάδες πακέτα τσιγάρων κυρίως σε Γαλλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο, μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς.
Οι παραλήπτες, ιδιώτες και επιχειρήσεις, έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ οι αρμόδιες αρχές των εμπλεκόμενων χωρών έχουν ενημερωθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη συντονισμένες επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.
Το δίκτυο αποτελούνταν από επιμέρους, φαινομενικά ανεξάρτητες ομάδες («tobacco mules»), που λειτουργούσαν συντονισμένα ως μέρος ευρύτερης εγκληματικής οργάνωσης με διασυνδέσεις σε Λετονία, Λιθουανία, Ρουμανία και Τουρκία.
Η οργάνωση χρησιμοποιούσε συγκεκριμένες πρακτικές για να αποφεύγει τον εντοπισμό, όπως βραχυχρόνια μίσθωση κατοικιών και αποθηκευτικών χώρων μέσω ψηφιακών πλατφορμών, χρήση πολλαπλών διαβατηρίων και αδειών διαμονής και δημιουργία εταιρειών-«βιτρίνα» για τη νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μαρινάκης για δημοσίευμα WSJ για Γκιλφόϊλ: «Δεν απείλησε την ελληνική κυβέρνηση»
- Φονικό σφυροκόπημα με νεκρούς και δεκάδες τραυματίες σε ολόκληρη την Ουκρανία
- Ιστορική καμπή για τη SpaceX με την πρώτη απόπειρα τροχιακής πτήσης του Starship
- Morningstar DBRS: Ανάπτυξη 1,8% για την Ελλάδα το 2026 και το 2027
- Συναγερμός στην OpenAI για τα “αντάρτικα” μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης
- Allwyn AG - Ενημέρωση της Allwyn σχετικά με το κανονιστικό πλαίσιο στη Βραζιλία
- Η BYD ετοιμάζει το 2027 το πρώτο ηλεκτρικό με μπαταρία στερεάς κατάστασης
- Armani: Ξεκινούν οι επαφές με γαλλικούς οίκους για πώληση μετοχικού ποσοστού
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








