Πάνω από 40 εκατ. ευρώ οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί - Δικογραφία κατά 11 μελών του κυκλώματος, τρεις συλλήψεις
Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε κύκλωμα, τα μέλη του οποίου εισήγαγαν από τη Βουλγαρία χημικούς διαλύτες, τους αναμείγνυαν με καύσιμα και στη συνέχεια προέβαιναν στην περαιτέρω διάθεσή τους μέσω δύο πρατηρίων καυσίμων σε περιοχές της Αττικής.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία μέλη του κυκλώματος (60, 32 και 19 ετών) και σε βάρος τους καθώς και σε βάρος ακόμη οκτώ ατόμων, σχηματίστηκε δικογραφία για κατά περίπτωση παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και των νομοθεσιών για τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών καθώς και περί ανταγωνισμού.
Μάλιστα, για το μη εντοπισμό των παράνομων χημικών διαλυτών διαπιστώθηκε ότι είχε κατασκευαστεί ειδική ηλεκτρονική πλακέτα, η οποία εμπόδιζε την καταγραφή τους στο σύστημα εισροών – εκροών το οποίο παρακολουθείται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), ενώ κατά την πώληση των νοθευμένων-λαθραίων καυσίμων δεν εκδίδονταν τα προβλεπόμενα φορολογικά παραστατικά.
Στο πλαίσιο αυτό, η Α.Α.Δ.Ε προέβη στη σφράγιση του εν λόγω πρατηρίου για την παραποίηση του συστήματος εισροών – εκροών, ενώ στο έτερο πρατήριο κλήθηκε αρμόδιο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμου και ελήφθησαν δείγματα προς εξέταση της ποιότητας των καυσίμων.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων στην ανωτέρω αποθήκη και χώρο στάθμευσης, με τη συνδρομή κλιμακίων του Τελωνείου Επίβλεψης Συγκροτημάτων, της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας και Μετρολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της Διεύθυνσης Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμου και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- 29.602 λίτρα μείγματος χημικών διαλυτών,
- 17.470 λίτρα υγρού καυσίμου (πιθανόν πετρελαίου), άνευ παραστατικών στοιχείων κατοχής και διακίνησης,
- 4 βυτιοφόρα οχήματα, 2 επικαθήμενα βυτιοφόρα,
- ΙΧΕ, ΙΧΦ τράκτορας, επικαθήμενο φορτηγό
- 3 κινητά τηλέφωνα,
- 23.355 ευρώ,
- πλήθος πλαστικών δεξαμενών, σφραγίδων εταιρειών και ιδιόχειρων σημειώσεων.
Σημειώνεται ότι, οι διαφυγόντες φόροι, δασμοί και λοιπές επιβαρύνσεις υπολογίζονται σε 43.897,39 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ προς Ουκρανία: «Μην χτυπάτε δεξαμενόπλοια και κρίσιμες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Μαύρη Θάλασσα»
- Σούπερ μάρκετ – πρωτοβουλία μείωσης τιμών: Μόλις 6% – 7% σε περίπου 1.100 επώνυμα και βασικά προϊόντα
- Τουρισμός: Ο νέος επενδυτικός χάρτης – Πού απαιτούνται 16, 12 και 8 στρέμματα για νέα ξενοδοχεία
- Καιρός: «Κοκτέιλ» ζέστης και ισχυρών μελτεμιών – Στα 8 μποφόρ οι άνεμοι στο Αιγαίο
- Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον S&P 500 – Ράλι 5% στην εβδομάδα για τον Nasdaq με «καύσιμο» τη Fed
- Νέα εξαγορά της ΔΕΗ σε Πολωνία και Ουγγαρία με υπό ανάπτυξη χαρτοφυλάκιο 2 GW
- Νέα ένταση μεταξύ Ισπανίας και Ιταλίας για το μεταναστευτικό – Η Μαδρίτη απειλεί με αντίμετρα
- ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ - Όμιλος ΔΕΗ: Νέα συμφωνία για χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ άνω των 2 GW σε Πολωνία και Ουγγαρία
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








