Στα 6,7 δισ. ευρώ οι ρυθμισμένες αρχικές οφειλές
Στα 6,7 δισ. ευρώ ανέρχονται οι αρχικές οφειλές που έχουν ρυθμιστεί μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού έως τα τέλη Ιουνίου, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιτυχών ρυθμίσεων συνολικά στις 19.223.
Σημειώνεται ότι μόνο τον Ιούνιο οι νέες ρυθμίσεις ανήλθαν σε 1.344 καταγράφοντας ιστορικό υψηλό.
Στην έκθεση παρουσιάζονται αναλυτικά τα ποσοστά εγκρισιμότητας των χρηματοπιστωτικών φορέων (τραπεζών και εταιρειών διαχείρισης) για αιτήσεις με οφειλές έως 250.000 ευρώ, με τις Intrum, QQuant και Veraltis να σημειώνουν τα υψηλότερα ποσοστά.
Επίσης, παρουσιάζονται αναλυτικά ρυθμίσεις που αντιστοιχούν στις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης δανείων τον Μάιο, τέσσερις εκ των οποίων πραγματοποίησαν συνολικά απευθείας διμερείς ρυθμίσεις ύψους 290 εκατ. ευρώ για 4.154 οφειλέτες.
Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους το β’ τρίμηνο του 2024 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 13.000 ραντεβού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εξ’ αποστάσεως εξυπηρέτησης οφειλετών myEGDIX.live.gov.gr. Πρόκειται για σημαντική αύξηση από τα 12.000 του α’ τριμήνου του 2024.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Tesla: Νέος σχεδιασμός χερουλιών θυρών για αποφυγή παγίδευσης επιβατών
- Fitch: Αναβάθμιση της Ιταλίας σε BΒΒ+
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Πότε θα καταβληθούν συντάξεις και επιδόματα
- ΗΠΑ: Απορρίφθηκε η αγωγή του Ντόναλντ Τραμπ σε βάρος των New York Times
- ΕΥΔΑΠ: Γεωτρήσεις στον Μόρνο για να μη μείνει χωρίς νερό η Αττική
- ΑΑΔΕ: Στόχος 4 δισ. ευρώ από την πάταξη της φοροδιαφυγής την διετία 2024-2025
- Moody’s: Διατήρησε αξιολόγηση Baa3 για την Ελλάδα με σταθερό outlook
- Πολωνία: Σήκωσε μαχητικά αεροσκάφη μετά τις ρωσικές επιδρομές στη δυτική Ουκρανία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις