Θα συνεργαστεί με την ρωσική κρατική εταιρεία για την ολοκλήρωση μεγάλων projects στη Σιβηρία και στη νήσο Σαχαλίνη στον Ειρηνικό
Τρία χρόνια μετά την διακοπή των δραστηριοτήτων της στην Ρωσία λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, η Exxon Mobil επιστρέφει.
Στα πλαίσια των όσων συμφώνησαν Τραμπ και Πούτιν κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, ο αμερικανικός κολοσσός επιστρέφει στην Ρωσία για να ολοκληρώσει το επενδυτικό σχέδιο που είχε αφήσει “στη μέση” με την αποχώρηση το 2022.
Η Exxonmobil θα συνεργαστεί με την ρωσική κρατική εταιρεία Rosneft για την ολοκλήρωση μεγάλων projects για την αξιοποίηση και εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη Σιβηρία και στη νήσο Σαχαλίνη στον Ειρηνικό.
Ο αμερικανικός όμιλος αποφάσισε να συνεχίσει τις επενδύσεις στα κοιτάσματα της Σαχαλίνης, ενόψει περαιτέρω εξομάλυνσης και βελτίωσης των σχέσεων ΗΠΑ- Ρωσίας και τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία. Τα ανώτατα στελέχη της Exxon ζήτησαν υποστήριξη από την αμερικανική κυβέρνηση σε περίπτωση επιστροφής τους στη Ρωσία και έλαβαν θετική ανταπόκριση.
Μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο Τραμπ στην Αλάσκα, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερες επιχειρηματικές συμφωνίες. «Ανυπομονούμε για συνεργασία», απάντησε ο Τραμπ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματιστήριο: Με οριακές απώλειες υπό το βάρος τραπεζικών πιέσεων – Άλμα 3,32% από Jumbo
- Σαμσουνσπόρ – Παναθηναϊκός: Η UEFA παρενέβη και απαγόρευσε ανάρτηση πανό με τον Κεμάλ Ατατούρκ
- Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Πυλαρινός
- Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία στη λεωφόρο Λαυρίου
- ΗΠΑ: Υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Αύγουστο
- ΑΑΔΕ: Οι έλεγχοι σε τουριστικούς προορισμούς βρήκαν 400 παραβάσεις και μοίρασαν λουκέτα
- Wall Street: Οι δείκτες περιμένουν τα αποτελέσματα της Nvidia
- IME-ΓΣΕΒΕΕ: Το 50% των επιχειρήσεων κατέγραψε μείωση τζίρου το α΄ εξάμηνο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις