Η ανάγκη για διαφάνεια και αξιοπιστία στις οικονομικές καταστάσεις γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ, αφού οι επενδυτές πρέπει να αισθανθούν ασφάλεια για να επιτευχθεί ο στόχος ενός ισχυρότερου, πιο ανθεκτικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Αυτό επισημάνθηκε στην εκδήλωση Financial Reporting Conference, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από την ΕΥ.
Το βασικό συμπέρασμα που προέκυψε στην εκδήλωση της EY είναι πως για την επίτευξη αυτού του στόχου πρέπει να δουλέψουν οι φορείς θέσπισης των προτύπων, οι επόπτες, οι εκδότες που ετοιμάζουν οικονομικές καταστάσεις και οι ελεγκτές, αλλά ακόμη και οι χρήστες των οικονομικών καταστάσεων.
Εξειδικευμένα στελέχη της ΕΥ στον τομέα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης, παρουσίασαν τα θέματα που συζητούνται σήμερα από τους εμπλεκόμενους στη διεθνή χρηματοοικονομική πληροφόρηση, όπως η αναζήτηση για συγκρισιμότητα και για ένα ενιαίο σύνολο γενικώς αποδεκτών λογιστικών αρχών, οι προσπάθειες για σύγκλιση ΔΠΧΑ και US GAAP, το θέμα της αποδοτικότητας των οικονομικών καταστάσεων.
Οι εισηγητές δεν παρέλειψαν να παρέχουν και τις προοπτικές της ΕΥ σχετικά με τις νέες εξελίξεις. Παράλληλα, αναπτύχθηκαν οι αλλαγές στο κανονιστικό περιβάλλον, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στην Αμερική, και οι προτεραιότητες των ρυθμιστικών αρχών για το 2014 (enforcement activities).
Τέλος, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην ανάδειξη των προκλήσεων από την μελλοντική εφαρμογή των νέων προτύπων (αναγνώριση εσόδων, χρηματοοικονομικά μέσα και μισθώσεις) και των ενεργειών που θα πρέπει να πραγματοποιήσουν οι εταιρείες σχετικά με αυτές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Παρέμβαση Βενιζέλου με αιχμές για υποκλοπές, ανισότητες, κρίση εμπιστοσύνης στη δικαιοσύνη
- O Ανδρέας Κουτσόλαμπρος νέος πρόεδρος του ΔΣΑ με ανατροπή
- Πυρά Καραμανλή για υποκλοπές, ΟΠΕΚΕΠΕ και «γκέτο των πλουσίων»: «Δεν αρκεί να λέμε ότι η Δημοκρατία υπάρχει»
- Κρήτη: Σε λειτουργία τα αεροδρόμια σε Ηράκλειο και Χανιά, πότε θα ξανακλείσουν
- Δήμος Αθηναίων: Σταθερά τα δημοτικά τέλη για το 2026 – Μηδενικά για όσους αποκτήσουν παιδί
- Θεοδωρικάκος με τον ομογενή επιχειρηματία Τζον Κατσιματίδη
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα και στάση αναμονής πριν τις αποφάσεις Fed για τα επιτόκια
- Prodea: Πουλάει 100 ακίνητα έναντι 510,7 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα, που ήδη τα μισθώνει
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








