Πολιτική

Φάμελλος: Προεκλογικό πυροτέχνημα του κ. Μητσοτάκη η επιστολή στην Κομισιόν για τις πολυεθνικές

Με την επιστολή αυτή όμως ουσιαστικά λέτε ότι δεν μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα και το ζητάτε από την Κομισιόν, είπε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ελληνικός λαός λέει κάλιο αργά παρά ποτέ. Έστω και παραμονές των ευρωεκλογών σας φέραμε στη Βουλή για να μιλήσουμε για το νούμερο ένα πρόβλημα στην Ελλάδα την ακρίβεια, ανέφερε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος ανοίγοντας την ομιλία του στη Βουλή για το θέμα της ακρίβειας, ενώ πέταξε το γάντι στον πρωθυπουργό και για τα Τέμπη καθώς τον κάλεσε να τοποθετηθεί για το εάν η ΝΔ θα συναινέσει στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής μετά τη μήνυση κατά υπουργών που έφτασε στη Βουλή χθες Πέμπτη (23/5).

“Ο πρωθυπουργός κρυβόταν από τη Βουλή, αλλά και από την κοινωνία για το θέμα της ακρίβειας. Εμείς όμως δεν θα σας επιτρέψουμε να κρύψουμε την αλήθεια”, ανέφερε στη συνέχεια.

“Μας είπατε ότι το πρόβλημα είναι εξωγενές, μετά μας είπατε ότι θα το λύσουμε με τα καλάθια που συνεχώς ανακοινώνεται, μετά με τις πινακίδες για τις τιμές στα σούπερ μάρκετ… σήμερα μας λέτε ψέματα ότι αναγνωρίζετε το πρόβλημα. Και το τελευταίο σας πυροτέχνημα είναι η επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή”, ανέφερε.

“Με την επιστολή αυτή όμως ουσιαστικά λέτε ότι δεν μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα και το ζητάτε από την Κομισιόν. Η επιστολή αυτή είναι υποκριτική, υπάρχει εδώ και ένα χρόνο έκθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που αποκαλύπτει το πρόβλημα”, πρόσθεσε.

“Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ζητά μέτρα από την Ευρώπη κατά ακρίβειας, ενώ την ίδια στιγμή αυτή είναι που δεν εφαρμόζει τα μέτρα της Κομισιόν”.

Δεν σας ενδιαφέρει η Ευρώπη αλλά να τακτοποιούνται τα συμφέροντα, είπε ο κ. Φάμελλος, επιτιθέμενος στον Πρωθυπουργό.

Ερωτήματα

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο κ. Φάμελλος διατύπωσε ερωτήματα:

-Γιατί η Ελλάδα είναι η 2η φτωχότερη χώρα στην Ευρώπη σε επίπεδο αγοραστικής δύναμης και κινδυνεύουμε να γίνουμε ακόμα φτωχότεροι;

-Γιατί έχουμε τον 2ο υψηλότερο πληθωρισμό τροφίμων μετά τη Μάλτα που έχει τους περιορισμούς μιας νησιωτικής χώρας;

-Γιατί η κυβερνηση δεν φορολογεί τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων και γενικότερα της ενέργειας ενώ το ζητά ακόμα και η Ευρώπη;

-Γιατί δεν μειώνετε ΦΠΑ σε τρόφιμα και ΕΦΚ σε καύσιμα κάτι που προτείνεται και στην εργαλειοθήκη της Επιτροπής;

Στο ίδιο πλαίσιο, είπε:

*Εδώ και ένα χρόνο ο πληθωρισμός τροφίμων στην Ελλάδα είναι υψηλότερος του μέσου όρου της Ευρωζώνης. Ο δείκτης αυτός έχει αυξηθεί τα τελευταία δύο χρόνια κατά 25,8%, ενώ υπάρχουν προϊόντα που έχουν υπερδιπλάσια αύξηση.

*Σύμφωνα με δελτίο της Ευρ. Επιτροπής στις 13/5: Είμαστε τρίτη ακριβότερη χώρα στη βενζίνη με φόρους, μετά την Δανία και την Ολλανδία. τέταρτη ακριβότερη χώρα με φόρους στο πετρέλαιο κίνησης. Ακριβότερη κιλοβατώρα στην Ευρώπη προ φόρων και επιδοτήσεων όλο το 2022, και για τους οικιακούς και για τους μη οικιακούς καταναλωτές. Τέταρτοι στη χονδρεμπορική αγορά ρεύματος πανευρωπαϊκά το 2023, τέταρτοι πανευρωπαϊκά και τους 4 πρώτους μήνες του 2024.

* Ρεκόρ κερδοφορίας το 2023 στις τράπεζες λόγω επιτοκίων και προμηθειών. 3,6 δις. ευρώ, με νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποκλεισμένα πρακτικά από το δανεισμό και υποκαταστήματα και ATMs να κλείνουν παντού στην περιφέρεια. Η Τράπεζα της Ελλάδος και το ΚΕΠΕ επισημαίνουν το πρόβλημα, εφόσον το επιτοκιακό περιθώριο των ελληνικών τραπεζών, που “ξεπερνάει κατά πολύ τη μέση τιμή της Ευρωζώνης”. Μόνο ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χατζηδάκης δεν το βλέπουν.

*Με την έμμεση άδικη φορολογία πλήττετε τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα και τη μεσαία τάξη. Είμαστε δεύτεροι στην έμμεση φορολογία στην Ευρώπη μετά τη Σουηδία.

Επίθεση για Τέμπη, υποκλοπές, διαρροή ΥΠΕΣ

Για όλα φταίνε οι άλλοι και όταν σας πιάνουν “με την γίδα στην πλάτη” τότε “ποιείτε τη νήσσα”, τόνισε ο Σ. Φάμελλος απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό , μιλώντας για τα Τέμπη και τις υποκλοπές, τονίζοντας πως η κοινή συνισταμένη είναι: “Η αγωνιώδης προσπάθεια της κυβέρνησης να υπάρξει συγκάλυψη για να αποφύγετε τις ευθύνες σας που είναι και προσωπικές, δικές σας κύριε Μητσοτάκη”.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu