Επικαιρότητα

Φάρσα για βόμβα στο Ελευθέριος Βενιζέλος – Συνελήφθη ο φαρσέρ

«Ήθελα να δοκιμάσω την ετοιμότητα των ελληνικών αρχών»

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το απόγευμα, μετά από απειλή για βόμβα σε αεροπλάνο από το Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένας άνδρας που ισχυρίζεται πως είναι Καναδός δημοσιογράφος επικαλέστηκε πως τον έστειλε το Μέσο που δουλεύει στην Ελλάδα για να καλύψει το θέμα των πτήσεων της καναδικής πολεμικής αεροπορίας που έρχονται από Ισραήλ.

Σκέφτηκε λοιπόν, όπως είπε, να… «δοκιμάσει την ετοιμότητα των ελληνικών αρχών στο Ελ. Βενιζέλος» λέγοντας πως υπάρχει βόμβα.

Πιο αναλυτικά, η πληροφόρηση που δίνει η ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό στο Ελ. Βενιζέλος είναι η εξής: Νωρίτερα ένας Καναδός που δεν έχει σχέση με την πτήση πήγε στο info box του αεροδρομίου και ανέφερε στην υπάλληλο πως στην πτήση μεταγωγικού αεροσκάφους της πολεμικής αεροπορίας του Καναδά που μεταφέρει Καναδός υπηκόους από το ΤΕΛ Αβίβ στην Αθήνα για να φύγουν από την χώρα μας με επιβατικές πτήσεις για την χώρα τους, ότι είχε βόμβα.

Ενημερώθηκαν με καθυστέρηση οι Αρχές από την υπάλληλο, αλλά οι επιβάτες είχαν ήδη αποβιβαστεί. Ξεκίνησε έλεγχος του αεροσκάφους από αστυνομικούς και πυροτεχνουργους με αρνητικό έως τώρα αποτέλεσμα.

Ο άντρας αυτός εντοπίστηκε εντός του αεροδρομίου και προσηχθη στην Ασφάλεια του αεροδρομίου. Εξεταζόμενος ισχυρίστηκε ότι είναι Καναδός δημοσιογράφος και πως το Μέσο του τον έστειλε εδώ για να καλύψει τον απεγκλωβισμό των Καναδών από το Ισραήλ μέσω Αθήνας και παραδέχτηκε πως είπε ψέματα και ήθελε όπως «να δοκιμάσει την ετοιμότητα των ελληνικών Αρχών». Κατόπιν αυτής της εξέλιξης συνελήφθη με την κατηγορία της άσκοπης κινητοποίησης των Αρχών και εξετάζεται αν όντως είναι δημοσιογράφος και ποιου Μέσου.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu