Στην ψήφιση του δεύτερου πακέτου με τα προαπαιτούμενα από τη Βουλή των Ελλήνων αναφέρεται σήμερα ο γερμανικός Τύπος.
«Αν οι Έλληνες επιθυμούν να λάβουν περισσότερα χρήματα από το πακέτο βοήθειας, θα πρέπει να εφαρμόσουν και άλλες μεταρρυθμίσεις», αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung και διερωτάται: «Τώρα το κοινοβούλιο στην Αθήνα υπερψήφισε ένα πακέτο λιτότητας, το οποίο πλήττει κυρίως τους αγρότες. Θα αρκέσει;».
Η εφημερίδα χαρακτηρίζει το νέο πακέτο μέτρων ως ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι πιστωτές, όμως τονίζει ότι δεν είναι αρκετό. Σε μικρό χρονικό διάστημα η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει σημαντικές απαιτήσεις των πιστωτών προκειμένου να διασφαλίσει ότι το Eurogroup θα δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση των απαιτούμενων χρημάτων, υπογραμμίζει η FAZ.
«Περικοπές για την επόμενη δόση της βοήθειας: οι Έλληνες αγρότες χάνουν ένα από τα σημαντικότερα προνόμιά τους», αναφέρει η οικονομική Handelsblatt, η οποία σχολιάζει ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πέρασε επιτυχώς ακόμη μια δοκιμασία.
Την ίδια ώρα, η Die Welt αναφέρεται στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών του κρατιδίου της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, ο οποίος εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με την επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και κατ’ επέκταση σχετικά με την επιτυχία του νέου πακέτου διάσωσης.
«Η πιθανότητα η Ελλάδα να πετύχει με τις μεταρρυθμίσεις είναι μια πολύ αόριστη ελπίδα», είπε ο Σέντερ χθες στη διάρκεια ενός συμποσίου. «Είδαμε ήδη από τις πρώτες εβδομάδες μετά την απόφαση ότι (η Αθήνα) ήδη έκανε πίσω», πρόσθεσε. Ο Σέντερ υποστήριξε μάλιστα ότι ακόμη και μετά τις νέες εκλογές «λείπει από την κυβέρνηση Τσίπρα η σταθερότητα για την εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Προοδευτική: Αίτημα δύο μετόχων για ΓΣ με θέμα την αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου
- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ
- Λίντσεϊ Γκρέιαμ: Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής απειλεί τη Σ. Αραβία με «συνέπειες» επειδή δεν πλήττει το Ιράν
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μετρίασαν τις απώλειες με το βλέμμα στις τιμές του πετρελαίου
- Ευρώπη Holdings: Ο Ιγνάτιος Κόκκαλης επικεφαλής Εξυπηρέτησης Μετόχων και Εταιρικών Ανακοινώσεων
- Πούτιν για διανομή πετρελαίου: Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε ξανά με τους Ευρωπαίους
- ΕΧΑΕ: Έκτακτη Γενική Συνέλευση 1 Απριλίου για αλλαγές στο καταστατικό και τις αμοιβές
- Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στο Ιράν
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








