Η εταιρεία μείωσε και τα λειτουργικά της έξοδα στη μονάδα Express κατά 60%
Η μείωση της ταχυδρομικής ζήτησης στις ΗΠΑ, οδήγησε τη FedEx να μειώσει τις προβλέψεις για τα έσοδά της για το σύνολο του έτους και ανακοίνωσε τριμηνιαία κέρδη που έπεσαν πολύ κάτω από τους στόχους των αναλυτών.
Η FedEx ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Νοεμβρίου αυξήθηκαν κατά 23% σε 1,01 δισ. δολάρια ή 3,99 δολάρια ανά απομειωμένη μετοχή. Ωστόσο, το αποτέλεσμα υπολείπεται κατά 19 σεντς ανά μετοχή των εκτιμήσεων των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.
“Αναμένουμε ότι τα έσοδα θα συνεχίσουν να δέχονται πιέσεις από τις ασταθείς μακροοικονομικές συνθήκες που επηρεάζουν αρνητικά τη ζήτηση των πελατών για τις υπηρεσίες μας σε όλες τις εταιρείες μεταφορών μας” για το υπόλοιπο του οικονομικού έτους που λήγει στις 31 Μαΐου, ανέφερε η FedEx.
Η FedEx αναμένει τώρα μείωση των εσόδων σε χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό σε σχέση με πέρυσι, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψή της για περίπου αμετάβλητα αποτελέσματα και δήλωσε ότι αναμένει να επαναγοράσει επιπλέον 1 δισ. δολάρια κοινών μετοχών κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2024.
Τα λειτουργικά έξοδα κατά τη διάρκεια του τριμήνου μειώθηκαν κατά 60% στην αεροπορική μονάδα Express της εταιρείας.
Η FedEx διαπραγματεύεται την ανανέωση του συμβολαίου των ταχυδρομείων με στόχο τη βελτίωση της κερδοφορίας της επιχείρησης. “Είμαι πολύ σίγουρος ότι το περιθώριο κέρδους στην Express θα επανέλθει, αφού η εταιρεία αναδιαρθρώσει αυτές τις δραστηριότητες και η ζήτηση επανέλθει”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της FedEx Raj Subramaniam.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Estee Lauder: Απογοήτευσαν οι προβλέψεις για το 2026 – Βουτιά 22% για τη μετοχή
- Ευρωπαϊκές αγορές: Τα αμετάβλητα επιτόκια ΕΚΤ και BoE έφεραν απώλειες
- AKTOR: Η νέα διοικητική δομή του ομίλου και των θυγατρικών
- Κομισιόν: Επενδύσεις 347 εκατ. ευρώ για βελτίωση της ασφάλειας των υποβρύχιων καλωδίων
- Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας ο στρατιωτικός που συνελήφθη για κατασκοπεία
- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - Απόκτηση επιπλέον συμμετοχής σε συγγενή εταιρεία – διαδικασία αξιολόγησης καταλληλότητας
- Έφοδος της ΔΑΕΕ στο σπίτι του ιδιοκτήτη της «Βιολάντα» – Ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος αυτοψιών στο εργοστάσιο
- Χρηματιστήριο: Κύμα ρευστοποιήσεων με -1,69% – Άλμα 5,09% από Aktor λόγω ΒΟΑΚ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








