Ο ίδιος ζητούσε μείωση κατά μισή μονάδα στη συνεδρίαση της FOMC και επέμεινε σε αυτό
Εμμένει στην πρότασή του για νέα μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης τον Νοέμβριο από τη Fed ο Μάικλ Φερόλι, επικεφαλής οικονομολόγος της JP Morgan, αλλά δήλωσε ότι η άποψή του εξαρτάται από τα ευρήματα των επερχόμενων εκθέσεων για την απασχόληση.
Ο ίδιος ζητούσε μείωση κατά μισή μονάδα στη συνεδρίαση της FOMC της Τετάρτης από τις 2 Αυγούστου και επέμεινε σε αυτό.
Την επιφυλακτικότητα συμμερίζονται και οι στρατηγικοί αναλυτές επιτοκίων της JPMorgan, οι οποίοι προβλέπουν ότι τα κρατικά ομόλογα θα παραμείνουν σε ένα ευμετάβλητο εύρος τιμών μέχρι η έκθεση για την απασχόληση του Σεπτεμβρίου να δώσει κατεύθυνση. Η τράπεζα ποντάρει στη διεύρυνση της ψαλίδας μεταξύ των αποδόσεων τριών και 30 ετών, αλλά βλέπει την ευκαιρία να ξεκινήσει εκ νέου το εμπόριο της απότομης αύξησης πιο κοντά στην επόμενη έκθεση για την απασχόληση.
«Εξακολουθούμε να αναμένουμε έναν ταχύτερο ρυθμό ομαλοποίησης των επιτοκίων από τη διάμεση τελεία», έγραψε ο Φερόλι σε σημείωμα προς τους πελάτες της μετά την απόφαση της Fed. «Η προσδοκία μας για μείωση κατά 50 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίαση στις αρχές Νοεμβρίου εξαρτάται από την περαιτέρω αποδυνάμωση των δύο εκθέσεων για τις θέσεις εργασίας μέχρι τότε. Αντίθετα, πιο ευνοϊκά στοιχεία για τα εργασιακά δεδομένα θα σφράγιζαν την υπόθεση για το goldilocks σενάριο της FOMC για ελαφρύνσεις 25 μονάδων βάσης. ανά συνεδρίαση κατά το υπόλοιπο του έτους».
Οι οικονομολόγοι της Citigroup Inc. εγκατέλειψαν την έκκλησή τους για μείωση κατά μισή μονάδα ενόψει της συνεδρίασης αυτής της εβδομάδας και η αγορά ομολόγων ήταν ομοιόμορφα διχασμένη. Αλλά ο Φερόλι συνέχισε να λέει ότι η Fed ήταν πίσω από την καμπύλη στην αρχή της μείωσης των επιτοκίων και θα παρέδιδε μια υπερμεγέθη κίνηση.
Ενώ η JPMorgan κάνει τον γύρο της νίκης της, άλλες τράπεζες της Wall Street έχουν αρχίσει να αναθεωρούν τις προβλέψεις τους. Οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs Group Inc. με επικεφαλής τον Jan Hatzius αναμένουν τώρα μια μεγαλύτερη σειρά συνεχόμενων μειώσεων κατά ένα τέταρτο της μονάδας από τον Νοέμβριο έως τον Ιούνιο του 2025. Ωστόσο, η επιλογή μεταξύ μιας μείωσης κατά ένα τέταρτο και μισή μονάδα τον Νοέμβριο είναι «μια στενή απόφαση», έγραψαν, προσθέτοντας ότι ο αποφασιστικός παράγοντας θα είναι οι επόμενες δύο εκθέσεις για την απασχόληση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αναλυτικά οι επτά κλάδοι για υποχρεωτική Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας από 29/6
- Aktor και Motor Oil επιβεβαιώνουν ότι συζητάνε για το FSRU Αλεξανδρούπολης
- Η Aktor διεκδικεί το 75% των Ηλέκτωρ και Thalis – Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τη Motor Oil
- Χρηματιστήριο: Επιστροφή στα κέρδη (+0,74%) με τράπεζες, Coca-Cola, Motor Oil και ράλι από ΕΛΛΑΚΤΩΡ
- ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε. - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΣΩΜΑ ΔΣ-ΕΕ-ΕΑΥ
- ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ «ALPHA TRUST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»
- ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε. - ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΘΕΣΗΣ Δ.Σ., ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ Η ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘ. ΣΤΕΛΕΧΩΝ
- ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Γνωστοποίηση σημαντικής μεταβολής δικαιωμάτων ψήφου σύμφωνα με τον Ν. 3556/2007
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








