Η μετοχή της ΔΕΗ έχει καταρρεύσει, υλοποίησε αύξηση κεφαλαίου στα 9 ευρώ, έφθασε πλασματικά στα 10,50 ευρώ και πλέον διαπραγματεύεται στα 5,20 ευρώ.
Τελευταία, όμως, κυκλοφορούν φήμες με στόχο να ανεβάσουν την μετοχή στα 6,5 με 7 ευρώ.
_x000D_
Η μια θέλει τον βραχίονα της Motor Oil,που τώρα δημιουργείται στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με την ΕΛΤΕΧ Άνεμος και τις ήδη υπάρχουσες δραστηριότητες να συγχωνεύεται με τις αντίστοιχες δραστηριότητες της ΔΕΗ.
_x000D_
Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, η Motor Oil θα αποκτούσε μετοχές και στην ΔΕΗ…
_x000D_
Η δεύτερη φήμη που κυκλοφορεί είναι ότι το αμερικανικό CVC μαζί με το Helikon, που απέκτησε το 6,48% των μετοχών της ΔΕΗ, να αποκτήσουν μεγαλύτερο ποσοστό στην Επιχείρηση. Το Helikon θα πουλήσει τις μετοχές.
_x000D_
Τη φήμη αυτή, πάντως, την θεωρούν στην αγορά περισσότερο προσπάθεια χειραγώγησης της μετοχής της ΔΕΗ και λογικά αν συνεχίσει να… κυκλοφορεί πρέπει να επέμβει η Επιτροπή κεφαλαιαγοράς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με θετικό πρόσημο «στο νήμα» – Βουτιά 24% από Stellantis
- Αναπτυξιακός: Εντάσσονται 112 επενδυτικά σχέδια σε μεταποίηση και τουριστικά Β. Αιγαίου με ενίσχυση 290 εκατ. ευρώ
- ΕΕ: Αυξάνει στο 79% τους δασμούς στα κινεζικά κεραμικά σκεύη για να αντιμετωπίσει το ντάμπινγκ
- ΕΚΤ προς ηγέτες ΕΕ: «Άμεση συλλογική δράση» για να απελευθερωθεί η ανάπτυξη – Πρόταση 5 μέτρων
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Αιφνιδιασμός από ΕΦΚΑ: Ζητάει επιστροφή χρημάτων από παλαιές συντάξεις – Ποιες μπαίνουν στο «στόχαστρο»
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
- Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προτείνει νέες, πιο σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας – Οι νέοι «στόχοι»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








