Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από την Κίνα να διαμεσολαβήσει στην Τεχεράνη ώστε να αποτραπούν άλλες επιθέσεις των φιλοϊρανών ανταρτών Χούθι της Υεμένης σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, οι οποίοι επικαλούνται ανώνυμες πηγές της αμερικανικής κυβέρνησης.
Η έγκυρη εφημερίδα αναφέρει ότι το τελευταίο τρίμηνο η Ουάσιγκτον έχει θέσει επανειλημμένα το θέμα σε ανώτερους Κινέζους αξιωματούχους, όπως για παράδειγμα κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτό το μήνα του συμβούλου εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν με τον επικεφαλής του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, Λιού Ζιαντσάο.
Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα αποτελέσματα μάλλον είναι πενιχρά. Δεν υπάρχουν ενδείξεις άσκησης πίεσης στο Ιράν εκ μέρους του Πεκίνου πέρα από μια ήπια δήλωση που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, ισχυρίζονται Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Οι Χούθι εξακολούθησαν τις επιθέσεις την προηγούμενη εβδομάδα διατηρώντας τη μεγάλη αναστάτωση στο διεθνές εμπόριο μέσω της Ερυθράς Θάλασσας, με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να εξαπολύουν ένα νέο γύρο αεροπορικών χτυπημάτων στην Υεμένη, στοχεύοντας υπόγειες αποθήκες πυρομαχικών, υποδομές και ραντάρ των σιιτών ανταρτών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ασφάλειες: Η αφαίμαξη με τα συμβόλαια υγείας συνεχίζεται – Έφθασαν τα ειδοποιητήρια με νέες αυξήσεις 9%
- Ιβάν Σαββίδης: «Πακετάρει» τα μέσα ενημέρωσης και ρίχνει νέο χρήμα στο Open
- Coca Cola 3E: Τί φέρνουν στην κατανάλωση οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αύξηση του καφέ
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
- Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΑΘΕ και στις σήραγγες Αγ. Κωνσταντίνου – Καμένων Βούρλων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις