Όλο και περισσότερες εταιρείες οργανώνουν την αποχώρηση στελεχών από το Ντουμπάι, με τις τιμές σε ιδιωτικά τζετ και ναυλωμένες πτήσεις να έχουν εκτιναχθεί
Οι εταιρείες πληρώνουν δεκάδες ή ακόμη και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για να επαναπατρίσουν τους υπαλλήλους τους από το Ντουμπάι, που έχουν εγκλωβιστεί λόγο του πολέμου του Ιράν, με το κόστος των ιδιωτικών τζετ και των ενοικιαζόμενων οχημάτων να εκτινάσσεται στα ύψη, σύμφωνα με ασφαλιστικές εταιρείες που παρέχουν προστασία σε περιπτώσεις κρίσης, όπως μεταδίδουν οι Financial Times.
Με τη σύγκρουση να εισέρχεται στην πέμπτη ημέρα της και με ορισμένες πτήσεις από το εμιράτο να ξαναρχίζουν μετά από διακοπή που διήρκεσε αρκετές ημέρες, ένας αυξανόμενος αριθμός κατοίκων και υπαλλήλων επιδιώκει να εγκαταλείψει το Ντουμπάι, σύμφωνα με ταξιδιωτικούς πράκτορες, ασφαλιστικές εταιρείες και άτομα της περιοχής.
Το συνολικό κόστος της απομάκρυνσης μιας οικογένειας με δύο ενήλικες και δύο παιδιά έφτασε τα 250.000 δολάρια, σύμφωνα με έναν ασφαλιστή, για υπαλλήλους που κατέληξαν να χρησιμοποιήσουν ιδιωτικά τζετ. Οι τιμές για τα ναυλωμένα αεροπλάνα έχουν σχεδόν διπλασιαστεί από το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με πολλούς ανθρώπους του κλάδου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Haaretz: Ισραήλ και Λίβανος αναμένεται να έχουν απευθείας συνομιλίες τις προσεχείς ημέρες
- CNN: Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Βανς κρατά αποστάσεις από τον πόλεμο στο Ιράν
- Το Ισραήλ καταγγέλλει «κύμα αντισημιτισμού» με αφορμή την επίθεση σε εβραϊκό σχολείο στο Άμστερνταμ
- Κούβα: Κτήριο του Κομμουνιστικού Κόμματος δέχθηκε επίθεση κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για τα μπλάκαουτ
- Στο Μεσολόγγι το αριστούργημα του Ντελακρουά για τα 200 χρόνια από την “Έξοδο”
- Πέθανε σε ηλικία 96 ετών ο σπουδαίος Γερμανός φιλόσοφος, Γιούργκεν Χάμπερμας
- Ο Τραμπ προτρέπει χώρες να στείλουν πλοία για να ασφαλίσουν τα Στενά του Ορμούζ – “Οι ΗΠΑ θα βομβαρδίζουν ανελέητα την ακτογραμμή”
- Μητσοτάκης από Λάρισα: Ανακοινώσεις σύντομα για τη στήριξη της ελληνικής ενεργοβόρου βιομηχανίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








