Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα βελτιωθεί και η αύξηση του ΑΕΠ και η δημοσιονομική πειθαρχία θα συνεχιστεί, σύμφωνα με τον Διευθυντής του Οίκου Αξιολόγησης Fitch, Charles Seville.
Μιλώντας στο “19ο Ετήσιο Invest in Greece” Συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη, ο Seville εξήγησε πως η θετική οπτική της αξιολόγησης αντανακλά την προσδοκία ότι η τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος του ESM θα ολοκληρωθεί χωρίς να δημιουργήσει αστάθεια και ότι το Γιούρογκρουπ θα δώσει ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους εντός του 2018.
Παράλληλα, ένας από τους βασικούς λόγους που ο διεθνής οίκος εμφανίζεται αισιόδοξος είναι η μείωση του πολιτικού ρίσκου και η σταθερότητα στο πολιτικό σκηνικό, καθώς η επόμενη κυβέρνηση θα συνεχίσει την πορεία υλοποίησης των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Παναθηναϊκός: Aλλον ένα προπονητή διώχνει ο looser Αλαφούζος
- Premia Properties: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά ξενοδοχείου στις Κανάριες Νήσους
- Novartis: Ποινές φυλάκισης με 3ετή αναστολή για “Σαράφη” και “Κελέση”
- ΔΕΗ myHome Plan: Νέο προϊόν σχεδιασμένο για τις ανάγκες των οικογενειών
- Performance Technologies: Αύξηση 18,8% του κύκλου εργασιών το α’ εξάμηνο 2025
- Novartis: Ενοχοι οι πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες “Σαράφης” και “Κελέση”
- Απεργία πείνας πατέρα θύματος των Τεμπών για το δικαίωμα εκταφής του παιδιού του
- Προϋπολογισμός: Στα 46,6 δισ. ευρώ τα έσοδα από φόρους το οκτάμηνο 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις