Με υποβάθμιση απειλεί την Ελλάδα ο οίκος Fitch, ο οποίος προειδοποιεί πως εάν δεν «κλείσει» η τελευταία αξιολόγηση της τρόικα τότε θα προβεί στην επί τα χείρω αναθεώρηση της αξιολόγησης «Β».
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της σημερινής έκτατης τηλεδιάσκεψης, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης κατέστησε σαφές πως εάν δεν υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, τότε θα αναγκαστεί να προβεί στην υποβάθμιση της ελληνικής αξιολόγησης.
Ας σημειωθεί πως ο οίκος Fitch παρέχει στην Ελλάδα την αξιολόγηση «Β», με «σταθερό» outlook.
Ως ορόσημο για την ενδεχόμενη υποβάθμιση της ελληνικής αξιολόγησης, ο οίκος Fitch έθεσε την 15η Μαΐου.
Την τηλεδιάσκεψη διεύθυνε ο επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης των χωρών της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, Ed Parker, ενώ συμμετείχαν και στελέχη από τα τμήματα αξιολόγησης του οίκου.
Στο επίκεντρο, εκτός των πολιτικών εξελίξεων, ετέθησαν οι θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, καθώς και οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών.
Aξίζει να σημειωθεί πως χθες, Τετάρτη, ο οίκος Standard & Poor’s έθεσε την αξιολόγηση “Β” σε καθεστώς Credit Watch Negative.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ για τη σύλληψη Αζέρου στη Λεμεσό: Tο Ιράν «σχεδίαζε επίθεση κατά Ισραηλινών στην Κύπρο»
- Χούθι: Απειλούν ότι θα χτυπήσουν αμερικανικά πλοία εάν η Ουάσινγκτον εμπλακεί στο Ιράν
- Πετρέλαιο: Γιατί η ανατροπή του καθεστώτος του Ιράν θα αποσταθεροποιήσει την αγορά
- Κύπρος: Συνελήφθη Αζέρος ύποπτος για κατασκοπεία και τρομοκρατία
- Κακουργηματική δίωξη σε εγκληματική οργάνωση που λαθρεμπόριο καυσίμων
- Λάρισα: Συνελήφθη καρδιοχειρουργός καθηγητής της Ιατρικής Σχολής για «φακελάκι»
- Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ανοιχτά της Κεφαλονιάς
- Πολιτική Προστασία: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή σε Αττική, Εύβοια, Κρήτη και Β. Αιγαίο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις