Η Fitch Ratings υποβάθμισε εκ νέου την Ρωσία «C» από «Β». Όπως δε σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση, σε αυτή την κατηγορία δεν δίνει πρόταση για outlook.
Η κίνηση γίνεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις νομοθετικές διατάξεις της Ρωσίας αναφορικά με τις πληρωμές ξένων κατόχων ομολόγων. Η Fitch εξηγεί πως πιστεύει ότι μια πτώχευση της χώρας είναι άμεση.
Η κίνηση έρχεται μετά την πρόσφατη, στις 2 Μαρτίου, υποβάθμιση της χώρας από την Fitch στην αξιολόγηση «B» με αρνητικό outlook καθώς όπως εξηγείται, κατά τη γνώμη του οίκου υποβαθμίζει περαιτέρω την διαφαινόμενη πρόθεση της Ρωσίας να εξυπηρετήσει το χρέος της.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Φωτιά στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα
- Τραμπ: Θα διατάξω άρση των κυρώσεων στη Συρία
- Autohellas: Φέρνει στην Ελλάδα τα ηλεκτρικά οχήματα της CHANGAN
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μικρά κέρδη και νέο ρεκόρ για τον DAX
- Δήμας: Στο 77% η πρόοδος κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος
- Τουρκία: Συμφωνία με την Αίγυπτο για πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης LNG
- ΔΑΑ: Εισαγωγή στο Χρηματιστήριο προς διαπραγμάτευση 9.544.087 νέων μετοχών
- Τραμπ στη Σαουδική Αραβία: Έκλεισε επενδύσεις 600 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ – Και 142 δισ. δολάρια εξοπλισμούς
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις