Την αισιοδοξία του ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές, η οποία θα αποκαταστήσει και τη ροή της χρηματοδότησης εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.
Σε ομιλία του στο 1ο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας, ο κ.Φλαμπουράρης υποστήριξε: «Να είστε σίγουροι ότι και η συμφωνία θα κλείσει και η χρηματοροή θα ξεκινήσει».
«Άμεση και χωρίς διαπραγμάτευση συμφωνία σημαίνει συνέχιση της λιτότητας» τόνισε ο κ.Φλαμπουράρης υπογραμμίζοντας ότι «δίνουμε αυτήν τη σκληρή μάχη για να εγκαταλείψουμε τη μνημονιακή πολιτική και τη σκληρή λιτότητα».
Ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε πως η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, στην ανάπτυξη και στην ανασυγκρότηση της παραγωγικότητας.
«Η κυβέρνηση συζητάει και ζητάει και από τις δυνάμεις οι οποίες είναι ενεργά μέσα στην παραγωγική διαδικασία να συμμετάσχουν στο διάλογο» τόνισε ο κ.Φλαμπουράρης,ο οποίος υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει συγκεκριμένο κυβερνητικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη της χώρας και την παραγωγική ανασυγκρότησή της.
Αναφερόμενος στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ο κ.Φλαμπουράρης τόνισε ότι «εμείς έχουμε διακηρύξει ότι σταματάμε να πουλάμε και να ξεπουλάμε».
«Επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία μέσα από διακρατικές συμφωνίες.
Εμείς διαθέτουμε τη δημόσια περιουσία και ο επενδυτής τα χρήματα και την πρόταση για το χαρακτήρα της επένδυσης.
Είναι μια σχέση που θεωρούμε ότι είναι ισότιμη και μπορεί να περπατήσει, ενώ τα αποτελέσματα δεν θα είναι στιγμιαία αλλά τα θετικά αποτελέσματα θα είναι συνεχή ούτως ώστε να μπορούμε μέσα από συνεργασίες από τα κέρδη να χρηματοδοτήσουμε κοινωνικές πολιτικές αλλά κυρίως το συνταξιοδοτικό σύστημα το οποίο βρίσκεται σε κρίση» τόνισε ο κ.Φλαμπουράρης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οι δύο λύσεις για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο, που δίνει το υπουργείο Οικονομικών
- Κομισιόν: Κάνει πίσω για την απαγόρευση νέων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων
- Πεσκόφ: Η συμμετοχή των Ευρωπαίων στις διαπραγματεύσεις για το ουκρανικό δεν προμηνύει τίποτα καλό
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες λόγω πιέσεων στον αμυντικό κλάδο
- ΟΠΑΠ: Γενική Συνέλευση για τη Στρατηγική Συγχώνευση με Allwyn
- Μητσοτάκης: Επιστροφή δύο ενοικίων σε εκπαιδευτικούς, νοσηλευτές, γιατρούς επαρχίας, ανακαινίσεις με επιδότηση 90%
- Ουγγαρία: Συμφωνία με τις ΗΠΑ για παράδοση 400 εκατ. κυβικών μέτρων LNG ετησίως
- Πιερρακάκης: Στο 2,4% η ανάπτυξη το 2026 και μέση αύξηση 4,5% των εξαγωγών στην τριετία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







