Αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Αθήνας και δανειστών εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας το πρωί της Μ. Πέμπτης στο Mega.
«Θα τα δώσουν τα λεφτά. Δεν τους συμφέρει να μην τα δώσουν. Δεν είναι δυνατό να διαλύσουν την Ευρωζώνη, γιατί επιμένει κάποιος ή κάποιοι να αυξήσουμε τον ΦΠΑ στη Μύκονο και Σαντορίνη. Στις 24 του μήνα θα υπάρξει 100% συμφωνία. Το πιστεύω» είπε ο υπουργός Επικρατείας, αν και έκανε λόγο για σκληρή γραμμή από την πλευρά των δανειστών.
Ο κ. Φλαμπουράρης, αναφερόμενος στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, τόνισε ότι δεν ετέθη θέμα χρηματοδότησης, ενώ σε ερώτηση εάν υπάρχει κέρδος για την Ελλάδα από την επίσκεψη εξέφρασε την εκτίμηση ότι κερδήθηκαν 3-4 πράγματα, και υπογράμμισε: «Κερδίσαμε, παρά τις αντιδράσεις που υπήρχαν και υπάρχουν. Εμείς καταστήσαμε τον ελληνικό λαό υπερήφανο διότι δεν υποκύψαμε στις πιέσεις που γίνονταν και που συνέχισαν να γίνονται, και κάναμε αυτό το ταξίδι».
Σημείωσε δε ότι ο ο Ρώσος πρόεδρος έθεσε μόνος του θέμα προκαταβολής των κερδών από τη δημιουργία του ελληνικού αγωγού φυσικού αερίου.
«Μια προκαταβολή των κερδών, θα είναι μια ένεση, όχι για να καλύψει τις υποχρεώσεις, αλλά να κινηθεί η οικονομία» τόνισε και εκτίμησε ότι η κατασκευή του αγωγού θα αποφέρει κάθε χρόνο στο ελληνικό κράτος πάνω από 200 εκατομμύρια.
Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις ξεκαθάρισε ότι «εμείς αξιοποιούμε, δεν πουλάμε, δεν ξεπουλάμε τη δημόσια περιουσία» και προσέθεσε: «Εμείς δεν κάνουμε έργο χωρίς συμμετοχή. Εμείς δεν προγραμματίζουμε κανένα έργο, που δεν θα υπάρχει συμμετοχή από 45% ως 55% του ελληνικού Δημοσίου. Τα αεροδρόμια και το Ελληνικό είναι δύο έργα τα οποία έχουν υπογραφεί και θα ξεκινήσουμε συζήτηση για να δούμε πόσο καλύτερα μπορούμε να κάνουμε τους ήδη υπάρχοντες όρους, που ήταν επαχθείς».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκές αγορές: Σημαντικά κέρδη με το βλέμμα στις εξελίξεις στο Ιράν
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - Ανακοίνωση Ρυθμιζόμενης Πληροφορίας του νόμου 3556/2007
- Πορτογαλία: Ετοιμάζεται να φορολογήσει τα υπερκέρδη επιχειρήσεων του ενεργειακού κλάδου
- Πιερρακάκης στο Ευρωκοινοβούλιο: «Η οικονομία της ευρωζώνης μπορεί να αντέξει αυτό το νέο σοκ»
- E.In.S.: Από 7 Μαΐου σε διαπραγμάτευση οι 250.000 νέες μετοχές από το πρόγραμμα stock option
- ΔΕΗ: Στο ΔΣ του αμερικανικού Ινστιτούτου Έρευνας Ηλεκτρικής Ενέργειας (EPRI) ο Γεώργιος Στάσσης
- Y/KNOT Invest: Κάτω από 5% τα ποσοστά των Θεοφάνη και Σπύρου Κυριακούλη
- LG Business Solutions: Bronze διάκριση στα Tourism Awards για το Alkyna Lifestyle Beach Resort
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







