Διεθνή

Φον ντερ Λάιεν από Ουκρανία: Νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας (12ο)

Την ερχόμενη εβδομάδα η παρουσίαση του

To δωδέκατο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας αναμένεται να ανακοινώσει η Κομισιόν την ερχόμενη εβδομάδα, όπως ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλώντας στο ουκρανικό κοινοβούλιο.

«Οι νέες κυρώσεις θα περιλαμβάνουν έως και 100 νέα πρόσωπα, νέες απαγορεύσεις εισαγωγών και εξαγωγών, ενέργειες για την ενίσχυση του ανώτατου ορίου τιμής του πετρελαίου και σκληρά μέτρα σε εταιρείες τρίτων χωρών, που παρακάμπτουν τις κυρώσεις», τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Επίσης, επισήμανε ότι η πίεση κατά της Ρωσίας θα συνεχιστεί.

Η πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε ότι η Ουκρανία προχωρά σε «βαθιές μεταρρυθμίσεις», ενώ βρίσκετε σε εξέλιξη πόλεμος «πλήρους κλίμακας».

«Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε όλη την τεχνική και πολιτική υποστήριξη που χρειάζεστε. Είμαι πεπεισμένη ότι μπορείτε να επιτύχετε τον φιλόδοξο στόχο σας: Δηλαδή να ληφθεί ήδη φέτος η ιστορική απόφαση για την έναρξη της διαδικασίας των ενταξιακών διαπραγματεύσεων», ανέφερε. Τόνισε, τέλος, ότι «ο στόχος είναι πραγματικά εφικτός».

Η Ουκρανία μπορεί να επιτύχει τον φιλόδοξο στόχο της να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της ενταξιακής διαδικασίας

Tην πεποίθηση ότι η Ουκρανία «μπορεί να επιτύχει τον φιλόδοξο στόχο της να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της ενταξιακής διαδικασίας» εάν υλοποιηθούν οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο Κίεβο.

Σημείωσε ότι η Ουκρανία έχει σημειώσει «εξαιρετική πρόοδο» και εξήρε τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει. «Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι διεξάγετε έναν υπαρξιακό πόλεμο και ταυτόχρονα μεταρρυθμίζετε βαθιά τη χώρα σας» ανέφερε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ουκρανία βρίσκεται «στη διαδικασία ολοκλήρωσης των εκκρεμών μεταρρυθμίσεων. Εάν συμβεί αυτό, είμαι πεπεισμένη ότι η Ουκρανία μπορεί να επιτύχει τον φιλόδοξο στόχο της να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της ενταξιακής διαδικασίας».

Η πρόεδρος της Κομισιόν βρίσκεται στην Ουκρανία για έκτη φορά και τέσσερις ημέρες πριν από την παρουσίαση από την Επιτροπή των εκθέσεων για τη διεύρυνση, στις 8 Νοεμβρίου.

Η ΕΕ παραδίδει πάνω από 370 λεωφορεία στο πλαίσιο της εκστρατείας αλληλεγγύης «Σχολικά λεωφορεία για την Ουκρανία»

H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η πρώτη κυρία της Ουκρανίας Ολένα Ζελένσκα παρευρέθηκαν στην τελετή παράδοσης της εκστρατείας αλληλεγγύης της ΕΕ «Σχολικά λεωφορεία για την Ουκρανία». Περισσότερα από 370 σχολικά λεωφορεία έχουν παραδοθεί στις ουκρανικές κοινότητες. Όπως αναφέρει η Κομισιόν, η εκστρατεία αλληλεγγύης ξεκίνησε από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και την Ολένα Ζελένσκα τον Νοέμβριο του 2022.

Η πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι «αυτός ο σκληρός πόλεμος έχει κλέψει από χιλιάδες παιδιά της Ουκρανίας την αθωότητα και την παιδική τους ηλικία. Αλλά δεν θα τους στερήσει το λαμπρό και ευτυχισμένο μέλλον που τους αξίζει. Γι’ αυτό είμαι χαρούμενη που μπορούμε να βοηθήσουμε για να φέρουμε τα παιδιά της Ουκρανίας με ασφάλεια στο σχολείο. Η δωρεά περισσότερων από 370 σχολικών λεωφορείων από την Επιτροπή και τα κράτη μέλη δείχνει την κοινή μας δέσμευση για τις επόμενες γενιές Ουκρανών».

Από την πλευρά της, η Ολένα Ζελένσκα σημείωσε ότι «αυτός είναι ένας δρόμος προς τα παιδιά μας, το μέλλον τους και ολόκληρης της χώρας, εν μέσω του πολέμου. Αυτό σημαίνουν τα σχολικά λεωφορεία, γι’ αυτό είναι σημαντικά».

Στο πνεύμα της αλληλεγγύης και της δέσμευσης για την υποστήριξη της Ουκρανίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αγόρασε 100 σχολικά λεωφορεία, αξίας περίπου 14 εκατομμυρίων ευρώ. Επιπλέον, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς στα κράτη μέλη της ΕΕ δώρησαν 271 σχολικά λεωφορεία μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, τον οποίο διαχειρίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu