Μετά τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τους δασμούς που επιβλήθηκαν
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επικοινώνησε την Τρίτη με το Πεκίνο ώστε να διασφαλίσει μια «υπεύθυνη απάντηση» και την αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης μετά τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τους δασμούς που επιβλήθηκαν από τον Ντόναλντ Τραμπ.
Σε μια τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρωθυπουργό της Κίνας, Λι Κιάνγκ, η φον ντερ Λάιεν «τόνισε την ευθύνη της Ευρώπης και της Κίνας, ως δύο από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου, να υποστηρίξουν ένα ισχυρό, μεταρρυθμισμένο εμπορικό σύστημα, ελεύθερο, δίκαιο και βασισμένο σε ίσους όρους ανταγωνισμού», ανέφερε το γραφείο της σε δήλωση.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τη δημιουργία ενός μηχανισμού παρακολούθησης πιθανών εκτροπών εμπορίου λόγω των δασμών, όπως ανέφερε το γραφείο της φον ντερ Λάιεν, καθώς η ΕΕ φοβάται ότι η Κίνα θα ανακατευθύνει φθηνά εξαγόμενα προϊόντα από τις ΗΠΑ προς την Ευρώπη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κρήτη: Σεισμική δόνηση 4,5 R ανοιχτά των Χανίων
- Στους 826 οι νεκροί από τις ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο
- Χρίστος Δήμας: Η Ελλάδα ενισχύει τη συνδεσιμότητα και τον ρόλο των λιμένων στους ευρωπαϊκούς διαδρόμους μεταφορών
- Κώτσηρας: Από τη Δευτέρα που ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, θα δουν μειώσεις φόρου εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες
- ΗΠΑ και Ιράν απορρίπτουν την εκεχειρία – Κάλεσμα Τραμπ σε συμμάχους του να στείλουν πλοία για την ασφάλεια του Στενού του Ορμούζ
- Haaretz: Ισραήλ και Λίβανος αναμένεται να έχουν απευθείας συνομιλίες τις προσεχείς ημέρες
- CNN: Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Βανς κρατά αποστάσεις από τον πόλεμο στο Ιράν
- Το Ισραήλ καταγγέλλει «κύμα αντισημιτισμού» με αφορμή την επίθεση σε εβραϊκό σχολείο στο Άμστερνταμ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








