Στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αναφέρθηκε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ 2022 (WEF) την Τρίτη, λέγοντας ότι το Κίεβο «πρέπει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο» και ότι η «επιθετικότητα» της Μόσχας πρέπει να καταλήξει σε «στρατηγική αποτυχία».
Σχολιάζοντας τη σύγκρουση, η φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι, «για πρώτη φορά στην Ιστορία», η Ευρωπαϊκή Ένωση βοηθά μια τρίτη χώρα που «δέχεται επίθεση». Τόνισε ότι, από την έναρξη της επιχείρησης της Ρωσίας, το μπλοκ έχει δεχθεί έξι εκατομμύρια Ουκρανούς πρόσφυγες.
Σημείωσε επίσης τη σημασία των κυρώσεων που έχει επιβάλει η ΕΕ στη Ρωσία για να πιέσει τη Μόσχα. Πρόσθεσε ότι η προσπάθεια της Μόσχας να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στην ΕΕ ενίσχυσε μόνο την αποφασιστικότητα του μπλοκ να «ξεφορτωθεί» τις εισαγωγές ενέργειας της Ρωσίας.
«Αλλά δεν πρόκειται μόνο για την αναπλήρωση της ζημιάς της καταστροφικής οργής του Πούτιν. Είναι επίσης για την οικοδόμηση του μέλλοντος που επέλεξαν οι ίδιοι οι Ουκρανοί… Η ανοικοδόμηση της χώρας πρέπει να συνδυάσει τεράστιες επενδύσεις με φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις », σημείωσε η φον ντερ Λάιεν. «Θα βοηθήσουμε την Ουκρανία να γεννηθεί από τις στάχτες. Αυτή είναι η ιδέα πίσω από την πλατφόρμα ανοικοδόμησης που πρότεινα στον (Ουκρανό) Πρόεδρο… Η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας απαιτεί ενότητα άνευ προηγουμένου».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Ευρώπη σφίγγει τον κλοιό στα δεξαμενόπλοια του «σκιώδους στόλου»
- Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσίασε το νέο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με «καρφιά» προς την κυβέρνηση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600
- Το ChatGPT ενσωματώνεται στο Viber για τους χρήστες στην Ελλάδα
- Fais Group: Στις 30 Ιουλίου η πληρωμή μερίσματος 0,15 ευρώ ανά μετοχή
- Attica Πολυκαταστήματα: Στο 70,08% το έμμεσο ποσοστό της Ideal Holdings μετά τη διάθεση μετοχών
- CrediaBank: Από τις 6 Ιουλίου στο ταμπλό οι 583.280 νέες μετοχές
- Αλλαγές στη Σύνθεση των Δεικτών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








