Πήγε να βοηθήσει στη κατάσβεση της φωτιάς και έπαθε εισρόφηση
Χωρίς τις αισθήσεις του διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο του Πύργου, ένας άνδρας ο οποίος βρισκόταν στο χωριό Μυρτιά, όπου μαίνεται η πυρκαγιά, που ξεκίνησε νωρίτερα στο Αλποχώρι Πύργου. Ο 55χρονος είναι νεκρός και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έπαθε αναρρόφηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας ήταν κοντά στο πύρινο μέτωπο, πήγε να βοηθήσει στη κατάσβεση της φωτιάς και έπαθε εισρόφηση.
Στο μεταξύ, ένας άνδρας τραυματίστηκε ελαφρά στο πύρινο μέτωπο και διακομίζεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Γ.Ν. Ηλείας.
Τεράστιο το μέτωπο
Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα και καίει σε διάσπαρτες εστίες με κάποιες από αυτές να είναι κοντά σε σπίτια.
Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι τεράστιο, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη.
Έκλεισε η εθνική οδός
Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Πατρών – Πύργου από Χανάκια μέχρι Δουνέικα.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης η εθνική έκλεισε στον στη διασταύρωση των Δουνέικων καθώς φωτιά έχει περάσει το Μεσολογγάκι και κατευθύνεται προς την Μυρτιά, με ασφαλείς πηγές να αναφέρουν πως οι φλόγες είναι πολύ κοντά σε σπίτια.
Απομακρύνονται οι κάτοικοι
Παράλληλα έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για τα χωριά Μυρτιά, Σκουροχώρι, Χανάκια, Αλεποχώρι και Πόρτες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. - Απόσπασμα Πρακτικού Διοικητικού Συμβουλίου της 19.1.2026
- Hims & Hers: Πουλάει χάπι αδυνατίσματος – αντίγραφο του Wegovy με 49 δολάρια και «βουλιάζει» Eli Lilly και Novo Nordisk
- PERFORMANCE TECHNOLOGIES Α.Ε. - Στρατηγική συνεργασία Motor Oil Hellas – Performance Technologies για την επέκταση της πλατφόρμας ServiceNow
- Στις 11 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν
- Πυρά Λαβρόφ κατά της Ελλάδας: «Διέκοψε τη συνεργασία πολλών δεκαετιών με τη Ρωσία»
- LOULIS FOOD INGREDIENTS Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΟΛΓΑ ΜΑΝΟΥ
- ΕΚΤ: Αποφάσισε πέμπτο συνεχόμενο «πάγωμα» των επιτοκίων – Παραμένουν σταθερά στο 2%
- PROFILE A.E.B.E. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ - Η Co-operative Bank of Kenya θέτει σε λειτουργία την πλατφόρμα Treasury της Profile Software (Ορθή Επανάληψη)
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








