Ξέσπασε τα ξημερώματα
Σε εξέλιξη είναι από τα ξημερώματα της Δευτέρας (23/6), μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στις Κάτω Ασίτες του Δήμου Ηρακλείου.
Η Πυροσβεστική έχει κινητοποιηθεί, καθώς η φωτιά έχει πολλά ενεργά μέτωπα. Κάποια από αυτά ελέγχονται, ωστόσο δημιουργούνται και νέα μέτωπα από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μέτωπο στο φαράγγι που πάει προς τον Σάρχο και ένα άλλο στην βορειοανατολική μεριά του χωριού. Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι το χωριό δεν κινδυνεύει, ενώ έχει ηχήσει το 112, προτρέποντας τον κόσμο να ακολουθεί τις οδηγίες.
Η Πυροσβεστική και όλη η Κρήτη είναι σε γενική επιφυλακή, καθώς στον χάρτη κινδύνου για φωτιές και πυρκαγιές είναι στο νούμερο 3 (κίτρινο).
Στο σημείο από τα ξημερώματα (06:00) επιχειρούν 55 πυροσβέστες, 23 οχήματα, 2 πεζοπόρα και ένα ελικόπτερο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ιράκ: Eni, BP και Total Energies απομακρύνουν το προσωπικό τους από τη χώρα
- Νεμπής (ΟΤΕ): «Σεβόμαστε τους ανταγωνιστές, αλλά δεν τους φοβόμαστε»
- Γενική Εμπορίου και Βιομηχανίας: Προέβη σε τραπεζικό δάνειο 3 εκατ. ευρώ
- Υπερταμείο: Ξεκινάει διεθνής διαγωνισμός για την παραχώρηση των Κρατικών Λαχείων
- Αλλαγές στην Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων – Για πρόεδρος η Γεωργία Αϋφαντοπούλου
- Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. της Motoroil
- ΤτΕ: Αυξημένες 17,4% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Απρίλιο στα 1,084 δισ. ευρώ – Στο +81% από τις ΗΠΑ
- ΕΤΑΔ: Στην «Kontos Concreate A.T.E.» η εκμίσθωση του «Ασάνη» στην Κέρκυρα έναντι 33.502 ευρώ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις