Οι ρωσικές εξαγωγές ντίζελ μέσω θαλάσσης πρόκειται να εκτιναχθούν τον Ιανουάριο, καθώς η χώρα αγωνίζεται να βγάλει φορτία στην αγορά πριν ξεκινήσει το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Φεβρουάριο.
Οι αποστολές καυσίμων από τα βασικά λιμάνια της Ρωσίας στη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που προέρχονται από τη Λευκορωσία, αναμένεται να αυξηθούν σε 2,68 εκατομμύρια τόνους τον Ιανουάριο, 8% πάνω από τις προγραμματισμένες ροές του Δεκεμβρίου. Θα είναι η μεγαλύτερη ποσότητα τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020 σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το Bloomberg.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαγορεύσει τις περισσότερες εισαγωγές ρωσικών προϊόντων πετρελαίου δια θαλάσσης από τις 5 Φεβρουαρίου. Το μπλοκ, το οποίο έχει διαρθρωτικά έλλειψη ντίζελ, έχει προετοιμαστεί για τη διακοπή, εισάγοντας φορτία από τη Ρωσία, που εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος εξωτερικός προμηθευτής της, καθώς και από την Ασία και τη Μέση Ανατολή.
Τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνουν μόνο εξαγωγές ντίζελ που παραδίδεται στα λιμάνια της χώρας μέσω αγωγών. Μερικοί πρόσθετοι, μικρότεροι όγκοι μπορούν επίσης να αποσταλούν σιδηροδρομικώς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανοιχτή πρόσκληση 360.000 ευρώ για startups και ΜΜΕ σε καινοτόμες λύσεις φυτικών πρωτεϊνών
- Τέλος στην ασυλία των funds ζητά το ΠΑΣΟΚ: “Να επιβληθεί ο νόμος για τα κόκκινα δάνεια”
- Χαλαρά πέρασε από τις Σέρρες η ΑΕΚ 4-0 τον Πανσερραϊκό για την 20η αγωνιστική της Super League
- Ανετη νίκη για την Τακαϊτσι στην Ιαπωνία, εξασφαλίζει πάνω από τα δύο τρίτα των εδρών
- Ελπίδες για νίκη επί του προχωρημένου καρκίνου του πνεύμονα χάρη σε νέο εμβόλιο
- Aσχημη πτώση για τη γνωστή Αμερικανίδα αθλήτρια του αλπικού σκι, Λίντσεϊ Βον
- Eχθροί της Ιταλίας διαδηλώνουν κατά των Ολυμπιακών Αγώνων τονίζει η Μελόνι
- Ανετα ο Ολυμπιακός, 102-87 τον Προμηθέα στο ΣΕΦ για την Basket League
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








