Οι ρωσικές εξαγωγές ντίζελ μέσω θαλάσσης πρόκειται να εκτιναχθούν τον Ιανουάριο, καθώς η χώρα αγωνίζεται να βγάλει φορτία στην αγορά πριν ξεκινήσει το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Φεβρουάριο.
Οι αποστολές καυσίμων από τα βασικά λιμάνια της Ρωσίας στη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που προέρχονται από τη Λευκορωσία, αναμένεται να αυξηθούν σε 2,68 εκατομμύρια τόνους τον Ιανουάριο, 8% πάνω από τις προγραμματισμένες ροές του Δεκεμβρίου. Θα είναι η μεγαλύτερη ποσότητα τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020 σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το Bloomberg.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαγορεύσει τις περισσότερες εισαγωγές ρωσικών προϊόντων πετρελαίου δια θαλάσσης από τις 5 Φεβρουαρίου. Το μπλοκ, το οποίο έχει διαρθρωτικά έλλειψη ντίζελ, έχει προετοιμαστεί για τη διακοπή, εισάγοντας φορτία από τη Ρωσία, που εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος εξωτερικός προμηθευτής της, καθώς και από την Ασία και τη Μέση Ανατολή.
Τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνουν μόνο εξαγωγές ντίζελ που παραδίδεται στα λιμάνια της χώρας μέσω αγωγών. Μερικοί πρόσθετοι, μικρότεροι όγκοι μπορούν επίσης να αποσταλούν σιδηροδρομικώς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στο LSE η Νίκη Κεραμέως: Η ελληνική αγορά εργασίας στο επίκεντρο της συζήτησης στο Λονδίνο
- Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών η Μαρία Καρυστιανού
- Ρούμπιο στη Ρώμη: στήριξη στο ΝΑΤΟ, αλλά με πίεση προς τους Ευρωπαίους για το Ιράν
- Ενεργειακές αναβαθμίσεις χωρίς προκαταβολή
- Δένδιας: Η Ευρώπη χρειάζεται ενιαία αμυντική φωνή απέναντι στις νέες απειλές
- Commerzbank: Περικόπτει 3.000 θέσεις και ανεβάζει τους στόχους για να απαντήσει στη UniCredit
- ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα ξεχώρισε στις άμεσες ξένες επενδύσεις το 2025
- Άλμα στις εξαγωγές της Κίνας τον Απρίλιο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








