Με την πώληση της δραστηριότητας λιανικής “The Athlete’s Foot (TAF)” ολοκληρώνεται μια μεταβατική περίοδος για το brand αθλητικών lifestyle & streetwear στην Ελλάδα, ενώ ο όμιλος Fourlis εστιάζει πλέον στην ανάπτυξη της Intersport στις 4 αγορές που έχει ισχυρή παρουσία, Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία, με το πλάνο στην Τουρκία να τελεί υπό επανεξέταση.
_x000D_
Ο ελληνικός όμιλος, που δραστηριοποιείται με τα δύο αυτά σήματα (Intersport και TAF) στον κλάδο αθλητικών ειδών, είχε να διαχειριστεί προκλήσεις, αφενός με την Intersport στην Τουρκία διότι είναι η μόνη χώρα στην οποία δεν έχουν ευοδωθεί οι επιχειρηματικές προσδοκίες του και αφετέρου με την TAF διότι πουλήθηκε στην Arklyz από την IIC (Intersport International Corporation), συναλλαγή που ολοκληρώθηκε στο β’ εξάμηνο του 2021.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Aς σημειωθεί ότι η Arklyz Group, που δημιουργήθηκε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, δραστηριοποιείται στο retail, εκτός από την The Athlete’s Foot, με την Asphaltgold, που απέκτησε τον Μάιο του 2022 και με το δίκτυο Crocs. Μάλιστα ο Param Singh, ιδρυτής και CEO της Arklyz, διαθέτει παρουσία στο χονδρεμπόριο και παραγωγική δραστηριότητα με την Intersocks Group, που κατέχει ηγετική θέση στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την παραγωγή αθλητικών καλτσών.
_x000D_
Ο όμιλος Fourlis συνεργάστηκε με τον νέο προμηθευτή για το δίκτυο TAF ενάμιση χρόνο πριν αποφασίσει να του μεταβιβάσει τις μετοχές της θυγατρικής εταιρείας Sneakers Market Α.Ε., η οποία έχει το δικαίωμα χρήσης του σήματος “The Athlete’s Foot” και λειτουργεί σήμερα δίκτυο 14 καταστημάτων στην Ελλάδα.
_x000D_
Σημειώνεται ότι η Sneakers Market Α.Ε. συστάθηκε τον Απρίλιο του 2022 με σκοπό να απορροφήσει τον κλάδο της TAF μετά τη μερική διάσπαση της Intersport Athletics. Η καθαρή θέση του κλάδου που εισφέρθηκε στη νέα εταιρεία εκτιμάται σε 5.570.700 ευρώ ενώ όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην έκθεση αποτίμησης, η μερική διάσπαση πραγματοποιήθηκε από τον ελληνικό όμιλο στο πλαίσιο υλοποίησης στρατηγικής που αποσκοπεί στην απόκτηση μεγαλύτερης οργανωτικής αυτονομίας και ευελιξίας για να ανταποκριθεί αποτελεσματικότερα στις σύγχρονες ανάγκες μέσα από το διαχωρισμό των δραστηριοτήτων λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών. Σημειώνεται επίσης ότι η νέα δομή θα επιτρέψει στη διοίκηση της διασπώμενης και της επωφελούμενης εταιρείας να έχουν σαφέστερη εικόνα για τη συνολική απόδοση κάθε επιχειρηματικού κλάδου, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης διαφάνειας σχετικά με τα κέρδη τους.
_x000D_
Μετά την αποεπένδυση από την TAF, με τίμημα 4 εκατ. ευρώ, ο όμιλος Fourlis εστιάζει στην Intersport και θα πρέπει να επιλέξει το βέλτιστο πλάνο ανάπτυξης της δραστηριότητας στην Τουρκία, όπου λειτουργεί 12 καταστήματα Intersport και 3 The Athlete’s Foot. Έχοντας περιορίσει την έκθεσή του στην τοπική αγορά, το σχέδιο εξορθολογισμού (από 25 καταστήματα που αριθμούσε το δίκτυο) οδήγησε σε οριακά θετικό ΕBIT, όπως είχε αναφέρει πρόσφατα η διοίκηση του ομίλου. Ωστόσο, βρίσκεται σε συζητήσεις με δυνητικό επενδυτή για την περαιτέρω ανάπτυξη της τουρκικής θυγατρικής. Εάν δεν ευωδοθούν οι προσπάθειες για αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησης της δραστηριότητας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δένδιας: Συνάντηση με τον Ούγγρο υπουργό Άμυνας Szalay-Bobrovniczky τη Δευτέρα 05/05
- Αether Aeronautics: Παρουσιάζει τα target drones NMS-2 και PNS-1 στη DEFEA 2025
- Μολυβιάτης: Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για τον θάνατο του πρώην υπουργού Εξωτερικών
- Πούτιν: Σκέφτομαι πάντα το ποιος θα με διαδεχθεί
- Ανδρουλάκης: Παραμύθι για λίγους το αφήγημα της ΝΔ για ήρεμα νερά στο Αιγαίο
- Eurovision: Τη Δευτέρα 5 Μαΐου η πρώτη τεχνική πρόβα της Κλαυδίας
- Iphone: Η πρώτη αναδιπλούμενη συσκευή αλλάζει τα σχέδια κυκλοφορίας της Apple
- Τραμπ: Δεν ξέρω αν πρέπει να τηρήσω το Σύνταγμα των ΗΠΑ ως πρόεδρος
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις