Σε επίπεδα πάνω από τα 3,5 εκατομμύρια διαμορφώθηκε η επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια υπό τη διαχείριση της Fraport Greece για το πρώτο τετράμηνο του 2023, ξεπερνώντας τις επιδόσεις του 2019, ενώ ο φετινός Απρίλιος έκανε την πολύ θετική έκπληξη, με διψήφιο ποσοστό ανόδου έναντι του Απριλίου του 2019.
_x000D_
Ειδικότερα, μόνο για τον μήνα Απρίλιο, που σηματοδοτεί και την εκκίνηση του θερινού προγράμματος για κάποιες από τις αεροπορικές, η αύξηση της επιβατικής κίνησης στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια (Ακτιο, Χανιά, Κέρκυρα, Καβάλα, Κεφαλλονιά, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθος, Κώς, Μυτιλήνη, Μύκονος, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος) ήταν στο +13,3%, φθάνοντας συνολικά τα 1,63 εκατομμύρια επιβάτες έναντι των 1,44 εκατ. επιβατών του Απριλίου του 2019.
_x000D_
Το α’ τετράμηνο
_x000D_
Σε επίπεδο πρώτου τετραμήνου, που είναι και η περίοδος της πολύ χαμηλής σεζόν ειδικά για τα περιφερειακά αεροδρόμια λόγω της υψηλής εποχικότητας του ελληνικού τουρισμού, η αύξηση έναντι του 2019 αντιστοιχεί στο +4,7% όσον αφορά το σύνολο της επιβατικής κίνησης, φθάνοντας φέτος για το διάστημα Ιανουαρίου- Απριλίου στα 3,513 εκατ. επιβάτες από τα 3,356 εκατ. του πρώτου τετραμήνου του 2019.
_x000D_
Παραπάνω από ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι η διεθνής κίνηση σημειώνει διψήφιο ποσοστό ανόδου κατά 11,4% στα 1,778 εκατομμύρια από τα 1,597 εκατομμύρια του πρώτου τετραμήνου του 2019, έστω κι αν η κίνηση εσωτερικού ήταν πτωτική κατά 1,4% στα 1,734 εκατομμύρια.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Από το βήμα του συνεδρίου ο Αλεξάντερ Τσινέλ (Alexander Zinell), διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece αναφέρθηκε και στις νέες πρωτοβουλίες του ομίλου, ο οποίος έχει δεσμευτεί για μηδενικές εκπομπές CO2 σε όλα τα αεροδρόμια παγκοσμίως υπό τη διαχείρισή του έως το 2045, με ενδιάμεσο στόχο τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 75.000 τόνους έως το 2030: Στο πλαίσιο αυτών των νέων πρωτοβουλιών, όπως ανέφερε ο ίδιος ενδεικτικά για το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» Χανίων, «επωφελούμαστε από ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης κτιρίων με στόχο τη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας, ενώ εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της τοποθέτησης φωτοβολταϊκών συστημάτων σε πολλά από τα αεροδρόμιά μας».
_x000D_
Άλλο παράδειγμα σε ό,τι έχει να κάνει με το κομμάτι της ψηφιοποίησης των διαδικασιών στα περιφερειακά αεροδρόμια, είναι η έναρξη της πιλοτικής φάσης της υπηρεσίας παράδοσης αποσκευών στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»: Κάνοντας χρήση της υπηρεσίας οι ταξιδιώτες μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία παράδοσης των αποσκευών τους μέσω μιας πλήρως αυτοματοποιημένης διαδικασίας χωρίς την παρουσία προσωπικού αεροπορικής εταιρείας.
_x000D_
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σ. Θεοδωρόπουλος για πλαφόν: Καλά θα κάνει η πολιτεία να ανακατεύεται λιγότερο, τελικά κάνει κακό σε όλους
- Ανανέωση της συνεργασίας Τράπεζας Πειραιώς – ΕΛΕΠΑΠ για το πρόγραμμα BRAVE IN
- Η κρίση των καυσίμων ωθεί την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού προς την ηλεκτροκίνηση
- Άλμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών με δύναμη από αναβάθμιση και πιθανό τέλος πολέμου
- LG Wash Tower: Δώρο ένα σύστημα σιδερώματος Tefal με κάθε αγορά
- Πιθανό τέλος στον πόλεμο με το Ιράν αλλά με αντιφάσεις
- Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Γκάφα Πιερρακάκη: Η οικονομία έχει αναπτυχθεί με ρυθμό 37% την περίοδο 2019-2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις










