Μετά απο μήνες πιέσεων από την αυτοκινητοβιομηχανία η ΕΕ απέσυρε τις διατάξεις για πλήρη απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σε συνέντευξή του στους Financial Times δήλωσε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν κατάφερε να παράσχει έναν σαφή οδικό χάρτη για την ανάπτυξη στην αναθεωρημένη πολιτική της για το κλίμα, ο οποίος θα επέτρεπε στην Stellantis NV να ενισχύσει τις επενδύσεις της στην Ευρώπη».
“Αυτό το πακέτο δεν κάνει τη δουλειά”, δήλωσε ο Αντόνιο Φιλόσα στην εφημερίδα, προσθέτοντας ότι “δεν υπάρχουν τα επείγοντα μέτρα που απαιτούνται για την επιστροφή της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας στην ανάπτυξη”.
“Χωρίς ανάπτυξη, γίνεται πολύ δύσκολο να σκεφτούμε να επενδύσουμε περισσότερο”, δήλωσε ο Φιλόσα.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μετά απο μήνες πιέσεων από την αυτοκινητοβιομηχανία η ΕΕ απέσυρε τις διατάξεις για πλήρη απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης και προσέφερε μεγαλύτερη ευελιξία στις αυτοκινητοβιομηχανίες προκειμένου να πετύχουν τη μετάβαση σε καθαρότερες μεταφορές.
Ωστόσο, οι ευρωπαϊκές προτάσεις άφησαν τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τους προμηθευτές εκτεθειμένους σε παράγοντες που υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να ελέγξουν, όπως η χρήση πράσινου χάλυβα και πράσινων καυσίμων.
Στη συνέντευξή του, ο Φιλόσα είπε επίσης ότι δεν υπήρχαν αρκετά άμεσα μέτρα ανακούφισης για να υποστηρίξουν την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση για τα φορτηγά και τα άλλα επαγγελματικά οχημάτων. Οι διάφορες επιφυλάξεις που συνδέονται με τις ευέλικτες ρυθμίσεις για την απαγόρευση της βενζίνης το 2035 δηλώνουν ότι υπάρχει έλλειψη σαφήνειας σχετικά με το πόσο εφικτά είναι όλα αυτά, πρόσθεσε ο Φιλόσα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αστατος καιρός με ισχυρές βροχές, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμους
- Wall Street: Κλείσιμο με πτώση λόγω των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ
- Στο σφυρί το βιομηχανικό ακίνητο της «Ενωμένη Κλωστουφαντουργία» στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής
- Πάνω από 3,2 δις. ευρώ φέτος σε προνοιακά επιδόματα, ξεπερνούν τις δαπάνες της ΔΥΠΑ για την απασχόληση
- Ο επιχειρηματίας Βασίλης Δέρβος από τα ογκολογικά φάρμακα στα καλλυντικά
- Διανομή 1,45 εκατ. ευρώ από πτώχευση MALCO HELLAS ΑΒΕΤΤΕ σε δημόσιο και servicers
- Μήνυμα βιομηχάνων από την Αμβέρσα: «Χωρίς βιομηχανία δεν υπάρχει ισχυρή Ευρώπη»
- 95 Χρόνια Παπαστράτος: Από την καπνοβιομηχανία του 1930 στο εξαγωγικό hub καινοτομίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








