Μέχρι στιγμής δίκη του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας έχει αναβληθεί αρκετές φορές, με τους δικαστές να ψάχνουν τους μάρτυρες κατηγορίας, οι οποίοι ποτέ δεν προσέρχονται
Σήμερα εκδικάζεται στα Τίρανα η υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη, για την κατηγορία περί απόπειρας εξαγοράς ψήφων. Την ίδια στιγμή, αμετακίνητος στη θέση του για την υπόθεση εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, λέγοντας πως δεν πρόκειται να κάνει κανένα συμβιβασμό. Η δίκη έχει αναβληθεί αρκετές φορές, με τους δικαστές να ψάχνουν τους μάρτυρες κατηγορίας, οι οποίοι ποτέ δεν προσέρχονται.
Ο κ. Ράμα επιχειρεί να κρατήσει ζωντανή τη διαδικασία της ευρωπαϊκής προοπτικής της Αλβανίας και στο εσωτερικό ακροατήριό του, καθώς χθες, μιλώντας στα μέλη της εθνικής επιτροπής διαπραγμάτευσης με την Ε.Ε., σημείωσε ότι το έργο τους έχει βελτιώσει τη διεθνή εικόνα της χώρας σε διεθνές επίπεδο.
Την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από την απόρριψη του αιτήματος για παροχή άδειας ορκωμοσίας στον κ. Μπελέρη από την ειδική εισαγγελία (SPAK) των Τιράνων, η Αθήνα μπλόκαρε την αναφορά στην Αλβανία στο κείμενο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα με τον πλέον επίσημο τρόπο, τη γραπτή δήλωση που συνοδεύει τον φάκελο της υποψηφιότητας της Αλβανίας στην Ε.Ε., έχει θέσει τρεις όρους: την ορκωμοσία του κ. Μπελέρη, τη δίκαιη δίκη του και τον σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητας του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εθνική: Ανθεκτικές οι ελληνικές ΜμΕ στην διεθνή αβεβαιότητα – Αύξηση 4% στις πωλήσεις το 2025
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 2,6% των επισκεπτών στα μουσεία το Φεβρουάριο
- Πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση σε διακίνηση επιβατών και οχημάτων στα λιμάνια το δ’ τρίμηνο
- ΔΥΠΑ: Από 18/6 οι αιτήσεις για δύο νέα προγράμματα κατάρτισης ανέργων σε Πάργα και Εβρο
- ΟΗΕ: Περικοπή 3.500 θέσεων εργασίας στην υπηρεσία για τους πρόσφυγες
- ΙΝΚΑ: Δικαιώματα και υποχρεώσεις των καταναλωτών σε καταλύματα, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου
- Μέση Ανατολή: Είκοσι δύο αραβικές και ισλαμικές χώρες καταδικάζουν τις επιθέσεις του Ισραήλ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις