«Ο πρωθυπουργός, από την πρώτη στιγμή που άρχισε να γίνεται λόγος για πρόωρες εκλογές, κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη συνταγματικά προβλεπόμενη θητεία της», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Η κυβέρνηση, ανέφερε ο εκπρόσωπός της, «συνεχίζει το έργο της με εντεινόμενους ρυθμούς, αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε δημοσιονομικό περιθώριο που υπάρχει προκειμένου να σταθεί στο πλευρό των πολιτών. Προκειμένου να πετύχει την ανακούφιση των πολιτών σε ό,τι αφορά τα βάρη της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, αλλά και των πρωτόγνωρων ανατιμήσεων σε ενέργεια και καύσιμα. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη το κράτος, η οικονομία, η κοινωνία, ώστε να δημιουργήσει πρόσθετες δυνατότητες και εργαλεία στήριξης, αλλά και προκοπής της κοινωνίας».
Όσον αφορά το κλείσιμο της στρόφιγγας του φυσικού αερίου από τη Ρωσία, ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για εργασίες συντήρησης, σύμφωνα με τη Μόσχα και επεσήμανε ότι «δεν διαφαίνεται κάποιος κίνδυνος άμεσα, την περίοδο που διανύουμε, για τη χώρα μας. Εκφράζεται η αισιοδοξία ότι η Ελλάδα δεν θα διατρέξει κινδύνους όσον αφορά την επάρκεια αερίου».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Star Bulk Carriers Corp. - Ανακοίνωση Τιμής Διαπραγμάτευσης
- Πιερρακάκης με Μερτς για ανταγωνιστικότητα και επιτάχυνση επενδύσεων
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Κέρδη €83,4 εκατ. +22% στο εξάμηνο και «δύναμη πυρός» €2,2 δισ. – Οι παραχωρήσεις αλλάζουν το προφίλ κερδοφορίας
- Ευρωπαϊκές αγορές: Πετρέλαιο, ομόλογα και επιτόκια έστειλαν τους επενδυτές σε άμυνα
- IDEAL HOLDINGS A.E. - Ανακοίνωση αγοράς ιδίων μετοχών
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - IR REPORT
- Ρευστοποιήσεις στα ομόλογα: Στο 4,29% το ελληνικό 10ετές
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - Οικονομική έκθεση ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








