«Τα όποια υπερκέρδη έχουν προκύψει, που έχουν εντοπιστεί από τη ΡΑΕ, θα επιστραφούν στον κόσμο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως εξήγησε, με όσο δημοσιονομικό χώρο δημιουργήθηκε και όποια δυνατότητα υπάρχει, θα γίνει δεύτερη παρέμβαση από την κυβέρνηση από την οποία θα πέσει δραστικά η τιμή του ρεύματος για όλους μας.
«Δεν θα ξαναδούμε λογαριασμό που θα είναι 4 και 5 φορές πάνω», επεσήμανε.
Σε ό,τι αφορά τις διακοπές ρεύματος, «κάναμε και εξακολουθούμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μη μένει χωρίς ρεύμα ο κόσμος», διαβεβαίωσε ο κ. Οικονόμου, λέγοντας πως «κανένας λογαριασμός δεν κόβεται αν τον αφήσεις απλήρωτο μία φορά».
Διευκρίνισε, επίσης, ότι τα μέτρα στήριξης για την ενέργεια θα είναι οριζόντια και για μεγάλο χρονικό ορίζοντα. «Με βάση την απόδοση της οικονομίας θα κάνουμε μια αποφασιστική παρέμβαση», είπε και προσέθεσε ότι οι τιμές θα διαμορφωθούν πιο κοντά στα δεδομένα που είχαμε πριν.
Τόνισε, δε, ότι τα μέτρα στήριξης θα ισχύσουν και το Μάιο, ενώ σύντομα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μια πολύ ουσιαστική παρέμβαση που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση στις τιμές της ενέργειας.
«Το αμέσως επόμενο διάστημα θα δουν και οι επιχειρήσεις την ουσιαστική ενίσχυση του ρεύματος», ανέφερε.
Τέλος, αναφερόμενος στην επιδότηση καυσίμων, είπε ότι πάνω από 1 εκατ. πολίτες μπήκαν στην πλατφόρμα για να κάνουν αίτηση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- AUSTRIACARD HOLDINGS AG - Δημοσίευση σύμφωνα με το Άρθρο 5 του Αυστριακού Νόμου περί Δημοσίων Προτάσεων Εξαγορών − Προαιρετική δημόσια πρόταση εξαγοράς με στόχο την απόκτηση ελέγχου από την Dai Nippon Printing Co., Ltd προς τους μετόχους της AUSTRIACARD HOLDINGS AG
- AUSTRIACARD HOLDINGS AG - AUSTRIACARD HOLDINGS AG: Δημοσίευση προνομιακής πληροφορίας − Η AUSTRIACARD και η Dai Nippon Printing υπέγραψαν μνημόνιο συνεννόησης (memorandum of understanding) και η Dai Nippon Printing σκοπεύει να προβεί σε προαιρετική δημόσια πρόταση
- Orilina Properties: Διανομή μερίσματος 4,4 εκατομμυρίων ευρώ
- TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ - Ενοποιημένα Οικονομικά Αποτελέσματα Α΄Τριμήνου 2026
- ebay: Ούτε ελκυστική, ούτε αξιόπιστη η προσφορά της Game Stop για εξαγορά
- Ενα τρισ. δολάρια για τον “Χρυσό Θόλο” που θέλει να κατασκευάσει ο Τραμπ
- Politis Group: Ο ανερχόμενος όμιλος στα media και οι νέες επαφές με Οντόνι
- Hoplon AI: Χρηματοδότηση 1 εκατ. δολάρια για την εταιρεία cybersecurity με ΑΙ, από έλληνα ιδρυτή
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








