Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας απηύθυνε έκκληση προς την Βουλή των Αντιπροσώπων να εγκρίνει την χρηματοδότηση
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν επανέλαβε σήμερα ότι είναι επείγον η Βουλή των Αντιπροσώπων να εγκρίνει το πακέτο του προϋπολογισμού για την βοήθεια προς την Ουκρανία, μία ημέρα μετά την τριπλή ρωσική επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο 18 ανθρώπων στην πόλη Τσερνίχιβ, επίθεση που δεν μπόρεσε να αποτραπεί διότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν έλλειψη μέσων αντιαεροπορικής άμυνας.
«Αυτήν την στιγμή είναι επείγον όλοι οι φίλοι και υποστηρικτές της Ουκρανίας να καταβάλουν το μέγιστον των προσπαθειών για να συνεχίσουν να προσφέρουν στην Ουκρανία ό,τι έχει ανάγκη ώστε να αμυνθεί απέναντι στην ρωσική επίθεση», δήλωσε ο Άντονι Μπλίνκεν στους δημοσιογράφους λίγη ώρα πριν από την συνάντησή του με τον ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα.
Οι δύο άνδρες συμμετέχουν σήμερα στην σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ομάδα των 7 ( G7 , ΗΠΑ, Καναδάς, Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Ιαπωνία, Ιταλία) στο Κάπρι. Η στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία και ειδικά η αντιαεροπορική άμυνα αναμένεται να κυριαρχήσει στις συνομιλίες.
«Για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτό σημαίνει την έγκριση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού», εξήγησε ο Άντονι Μπλίνκεν επιμένοντας στην σημασία που έχει η προσφορά βοήθειας προς την Ουκρανία απέναντι στην Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά και η ώθηση που θα δοθεί στην αμερικανική αμυντική βοήθεια και στην δημιουργία θέσεων εργασίας.
Το βράδυ της Τετάρτης, έπειτα από πολύμηνη καθυστέρηση, η Βουλή των Αντιπροσώπων ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει επί του πακέτου το 61 δισεκατομμυρίων της (κυρίως στρατιωτικής) βοήθειας προς την Ουκρανία.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας από την πλευρά του απηύθυνε έκκληση προς την Βουλή των Αντιπροσώπων να εγκρίνει την χρηματοδότηση που είναι κρίσιμης σημασίας για την Ουκρανία «ώστε να αντιμετωπίσει την σφαγή που προκαλούν οι ρωσικοί πύραυλοι».
«Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου», είπε προσθέτοντας ότι το ένα και μοναδικό του θέμα στην σύνοδο της G7 είναι η αντιαεροπορική άμυνα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- HΠΑ: Η Μινεσότα αποτυγχάνει να αποτρέψει την αύξηση των πρακτόρων της ICE
- Ισραηλινή επίθεση στον νότιο Λίβανο
- Toυρκικό μπλόκο σε κονβόι με ανθρωπιστική βοήθεια για τους Κούρδους του Κομπάνι
- Κακοκαιρία Κυριακής: Σε κατάσταση “Red Code” έθεσε η Πολιτική Προστασία μεγάλος μέρος της χώρας
- Πιερρακάκης: “Η δύναμη της Ευρώπης δεν ήταν ποτέ η τελειότητα, ήταν η επιμονή”
- Μπλακάουτ σε Ουκρανία και Μολδαβία
- BBC: Το Ισραήλ στοχεύει σε αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν και βλέπει τώρα μια “χρυσή ευκαιρία”
- Η Ρωσία θα επιτρέψει τις εξαγωγές βενζίνης για τους παραγωγούς μέχρι τον Ιούλιο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








