Η G7 «πάγωσε» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 300 δισεκ. δολαρίων λίγο μετά την εισβολή
Η G7 θα αναζητήσει τρόπους για να χρησιμοποιήσει τα μελλοντικά έσοδα από τα «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για να βοηθήσει την Ουκρανία, δηλώνουν οι υπουργοί Οικονομικών και κεντρικοί τραπεζίτες από την Ομάδα των 7 πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, σύμφωνα με προσχέδιο ανακοίνωσης στο οποίο είχε πρόσβαση το Reuters.
Η G7 «πάγωσε» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 300 δισεκ. δολαρίων λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική της χώρα τον Φεβρουάριο του 2022.
«Σημειώνουμε πρόοδο στις συζητήσεις μας για πιθανούς τρόπους για να προωθήσουμε τα έκτακτα κέρδη που προκύπτουν από τα “παγωμένα” ρωσικά περιουσιακά στοιχεία προς όφελος της Ουκρανίας», σύμφωνα με το προσχέδιο της ανακοίνωσης.
Στην ανακοίνωση δεν θα γίνουν σημαντικές αλλαγές πριν η τελική της εκδοχή δημοσιοποιηθεί αργότερα σήμερα, δήλωσε πηγή της G7.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Aναστολή δρομολογίων στον Οδοντωτό στο Διακοπτό λόγω πτώσης δέντρων στις γραμμές
- Σύγκληση του “Συμβουλίου Ειρήνης” για τη Γάζα στις 19 Φεβρουαρίου σχεδιάζει ο Τραμπ
- Ο Πιερλουίτζι Κολίνα φέρνει τα πάνω – κάτω στις εκτελέσεις πέναλτι
- «Κόκκινη κάρτα» στη διαφήμιση της ΙΟΝ: Οταν το μάρκετινγκ φλερτάρει με την παραβατικότητα
- Ενίσχυση του στόλου των δασικών υπηρεσιών με 151 νέα οχήματα
- Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης: Δικαστική δικαίωση κατά Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και είσοδος στο φυσικό νερό
- Ερευνα της γαλλικής εισαγγελίας σε βάρος του πρώην υπουργού Τζακ Λανγκ για την υπόθεση Επστάιν
- Αμετάβλητα από την ΕΚΤ τα επιτόκια όσο ο πληθωρισμός κινείται στο 2%
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








