Πρόκειται για δάνειο 1,1 δισ. ευρώ που θα αποπληρώσει η χώρα μας το 2025, αντί για την περίοδο 2033-2041
Για απροσδόκητη ωφέλεια στα δημόσια οικονομικά της Γαλλίας κάνει λόγο η Le Monde, αναφερόμενη στην απόφαση της Ελλάδας να προχωρήσει κατά το 2025 στην πρόωρη αποπληρωμή ενός δανείου ύψους 1,1 δισ. ευρώ που είχε συνάψει η Αθήνα με το Παρίσι στις αρχές της δεκαετίας του 2010.
Η Γαλλία, αντιμέτωπη με σοβαρή δημοσιονομική στενότητα, επωφελήθηκε απροσδόκητα από την Ελλάδα, αναφέρει χαρακτηριστικά η γαλλική εφημερίδα επισημαίνοντας ότι η επιστροφή του ποσού του 1,1 δισ. ευρώ, αρχικά προγραμματισμένη για την περίοδο 2033-2041, συμβάλλει στη μείωση του γαλλικού ελλείμματος.
Η κίνηση θεωρείται εντυπωσιακή, αναφέρει επίσης η γαλλική εφημερίδα υπογραμμίζοντας ότι η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής επέτρεψε στην Αθήνα να αποπληρώσει νωρίτερα το ΔΝΤ και μέρος των δανείων της Ευρωζώνης, ενισχύοντας την αξιοπιστία της στις αγορές.
Από το καλοκαίρι του 2025, η Ελλάδα θεωρείται πλέον πιο ασφαλής δανειολήπτης από τη Γαλλία, με ελαφρώς χαμηλότερο κόστος δανεισμού, καταλήγει η εφημερίδα.
Σημειώνεται ότι η γαλλική εφημερίδα αναφέρεται σε δάνεια που είχε συνάψει η χώρα μας και που η κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόφασή της για την πρόωρη αποπληρωμή τους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Παρακολούθηση Επιδόσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Σε λειτουργία ο κόμβος για διαφάνεια και αξιολόγηση δήμων
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με κέρδη, κόντρα στην άνοδο του πετρελαίου
- Χατζηδάκης για Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο: 5,3 δισ. ευρώ για περιβάλλον, στέγαση και μεταφορές
- Πιερρακάκης με Φατίχ Μπιρόλ (IEA) στο Παρίσι για την ενεργειακή ασφάλεια
- Space Hellas: Πιστοποίησε τις υπηρεσίες Managed Security Services ως Cisco Powered Services
- Ξεκίνησε η δίκη της Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου για τη διαρροή emails των απόδημων – Δήλωσε άγνοια
- Μουζάκης: Στις 7 Απριλίου η ΓΣ για μείωση μετοχικού κεφαλαίου με συμψηφισμό ζημιών
- Real Consulting: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κάλυψη από την OTS
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








